urban legends

2017.11.26. 11:57

Fegyveresek őrzik – luxusbunkert épített a NASA a Balaton alá?

A 2012. december 21-ére készülve luxusbunkert építtetett a NASA a Balaton alá, a bejárata pedig Balatinkilitiben van.

Molnár Gábor

Azt hittük nem lehet tovább fokozni, de úgy tűnik, a városi legendák tárháza kimeríthetetlen. Az eddigi történetek mind eltörpülnek amellett, melyre az interneten szörfözve bukkantunk, egészen pontosan a Somogy TV honlapján. De nem csak ők, hanem az országos is sajtó is rávetődött a témára: luxusbunkert építettek a Balaton alá.

Még 2012 tavaszán látott napvilágot, hogy egy hatalmas luxusbunkert építettek a Balaton alá, s a bejárata Balatonkiliti erdős területén van és fegyveres őrök vigyázzák. A hétemeletes építményt állítólag a NASA ásatta a magyar tenger alá, a „beruházás” 2007-ben kezdődött és 2011-ben fejeződött be.

Az építményt úgy tervezték meg, hogy minden külső behatásnak ellenállt. Tehát bombatámadás vagy egy esetleges természeti katasztrófa sem tudott volna kárt tenni benne. A befogadóképességét körülbelül 65 ezer személyben határozták meg. Sőt a netes híresztelés szerint sokan ki is próbálták a lakosztályokat.

S hogy miért készült? Hogy a 2012. december 21-ére jósolt világvégét át tudják vészelni azok, akik némi pézbeni ellenszolgáltatás után birtokba vehették volna a luxusbunkert. Sokan még a Balaton vízén úszó kapszulákat is látni véltek, s ezzel bizonyítottnak látták a luxusbunker létezését.

A híresztelések szerint a tervezők és kivitelezők semmit sem bíztak a véletlenre, úgy alakították ki a luxusbunkert, hogy az oda menekülők semmiben se szenvedjenek hiányt. Helyet kapott szauna, étterem, vidámpark, kaszinó és mozi is. Utóbbival kapcsolatban kérdeznénk, honnan érkeztek volna a premier-filmek?

Felhívtunk egy balatonkiliti lakost, s arról érdeklődtünk, halott-e bármit is az állítólagos luxusbunkerről. Azt mondta, 1960 óta él a településen, de luxusbunkerről nem halott...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában