Videó!

2017.11.11. 14:05

Jótékonykodással ünneplik a Márton-napot

A böhönyei Gézengúz Óvodában a Márton-napi ünnep nem csak a táncról szól, hanem az adakozásról is, hiszen ilyenkor jótékonysági vásárt tartanak.

Koszorus Rita [email protected]

A Gézengúz Óvodában öt éve minden novemberben a libák kapják a főszerepet. A Márton-nap megünneplése nagy élmény a kicsiknek, akik lázasan készülnek erre a napra. S persze a fellépésre is, amely megalapozza a program hangulatát. Az intézmény lurkói ezúttal is Márton-naphoz köthető történeteket adtak elő.

Ezután vette kezdetét a Márton napi vásár. Volt ott minden, mi szem-szájnak ingere: gusztusos sütemények, díszes mézeskalácsok, fazekas termékek, fonott kosarak. Felajánlásokból és saját készítésű termékekből válogathattak a vásáron az érdeklődők. – Az idei év különleges, mert megjelentek a kínálatban a kézműves termékek – mondta el kérdésünkre Mezőfi Attiláné, megbízott intézményvezető. – Somogyi kézművesektől kaptunk jutányos áron termékeket, ezeket vehetik meg a szülők.

A vásárlók ezzel az óvodát és a termékek készítőit is támogatják, tette hozzá Mezőfi Attiláné.

A zöld gondolkodást támogatják

Mivel a Gézengúz Óvodában megvalósították a Zöld Óvoda projektet, a vásáron befolyt összeget is olyan kirándulásokra fordítják, amelyek a gyerekek ökológiai szemléletének kialakítását segítik. A négy csoport között osztják szét, hogy a gyerekek új élményekkel, ismeretekkel gazdagodjanak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában