látványos bemutatóhely

2017.11.09. 18:58

Kaposi Mór emlékhelyet avattak a kórházban

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából csütörtökön felavatták a Kaposi Mór Emlékhelyet a kórházban: az intézmény névadója 180 éve született, tiszteletére hozták létre a látványosan kialakított bemutatóhelyet a bőrgyógyászati ambulanciánál.

Harsányi Miklós

– Ha az egyetemleges orvoslás nagy neveit kell emlegetnünk, akkor Kaposi Mór biztos, hogy ott van a legismertebbek között – emelte ki köszöntőjében Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója. – Ha a három világszerte legismertebb magyar orvos nevét kérdezné meg bárki, akkor Semmelweis Ignác és Szentgyörgyi Albert mellett Kaposi Mór professzor neve jut eszünkbe.

Moizs Mariann rámutatott: Kaposi Mór egy város, egy megye nevét tette világszerte ismertté. Ezért mi soha el nem múló hálával tartozunk neki, s méltán lehet büszke rá a magyar orvostudomány, mivel olyan gazdag az életműve, az irodalmi és klinikai munkássága, ami csak nagyon keveseknek adatott meg a magyar és a világ orvostörténetben egyaránt. Battyáni Zita osztályvezető főorvos részletesen ismertette a kórház névadójának életútját, kiemelkedő szakmai tevékenységét. Tudományok párbeszéde címmel tanácskozásra hívták a rendezvény résztvevőit, az ünnepségen műsort adott a kaposvári Liszt Ferenc Zeneiskola két tanulója, Csorba Daniella Sára és Varga Máté.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában