időjárás

2017.11.04. 07:00

Se eső, se didergés – kirándulni csábít a kellemes őszi idő

Napos, száraz, azaz kellemes őszi időnk lesz szombaton, aki teheti kiránduljon egy jót!

Sonline

– Szombaton ismét délire fordul a légmozgás Somogy megyében is – írja előrejelzésében az eumet.hu. – A hajnali ködfoltok feloszlását követően napos, száraz, kellemes őszi időre készülhetünk. Délután fokozatosan növekedni kezd a felhőzet, és kissé megélénkül a déli szél. Éjszaka tovább növekszik a felhőzet, de eső nem várható.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • szombat reggel 3 fok
  • szombat délután 13 fok
  • vasárnap reggel 4 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

  • Vasárnap mérsékelt, időnként erős délies széllel egy melegfront érkezése várható. Napos és erősebben felhős időszakok mellett, említést érdemlő csapadék nem hullik. Kellemesen alakul a hőmérséklet.
  • Hétfőn előreláthatólag egy hidegfront éri el térségünket. Mérsékelt keleties szél mellett borongós, esős idő valószínű.
  • Kedden is itt várható több felhő, hidegebb idő, kisebb eső.
  • Szerdán borult időre van kilátás, jelentéktelen eső is lehet.
  • Közlekedésmeteorológia

    – Szombat reggel sokfelé találkozhatnak pára-, ködfoltokkal az útnak indulók, melyek jelentősen lecsökkenthetik a látástávolságot – tájékoztatott az Időkép. – Helyenként ködszitálás, zúzmaralerakódás teheti csúszóssá, síkossá az érintett útszakaszokat. Vezessünk óvatosan, tartsunk nagy követési távolságot! Napközben csapadék sehol sem várható, sok napsütés ígérkezik, emiatt érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. Északnyugaton az élénk délies szelet helyenként erős lökések kísérhetik, melyek kissé csökkenthetik a járművek menetstabilitását.

    Orvosmeteorológia

    Az Időkép szerint szombaton már frontmentes időjárásra készülhetünk. A reggel többfelé nyírkos, hideg időben azonban felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi bántalmak. A nap hátralévő részében viszont sok napsütésben lesz részünk, ami kedvező hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre. Csak a szelesebb északnyugati tájakon jelentkezhet egyeseknél nyugtalanság, frusztráltság. Érdemes lesz hosszabb sétákat tenni a szabadban. Öltözzünk rétegesen, a nyírkos reggeli idő kedvez a kórokozók terjedésének. Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús ételeket!

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában