Pro-Comitatis

2017.12.12. 15:36

Kézilabdás hölgyek vetélkedtek a triatlonos férfiakkal

Kézilabdás hölgyek és a triatlonos urak vetélkedtek Nagyatád történetéről, ismert művészeiről, díszpolgárairól és terveiről.

Györke József

Nagyatádért együtt dolgozó és érdeklődő emberekkel telt meg a kulturális központ színházterme. A Prológ Nagyatád Alapítvány vetélkedőt szervezett, ahol a kézilabdás hölgyek és a triatlonos urak vetélkedtek Nagyatád történetéről, ismert művészeiről, díszpolgárairól és terveiről. – Az ügyességi feladatokban is bővelkedő vetélkedő igazságos döntetlennel ért véget, a fiúk sárga rózsával köszöntötték „ellenfeleiket” – mondta Ormai István, a háromfős kuratórium tagja.

A vetélkedő fordulói közt a Nagyatádon született Babay József író és Bertók László egykori nagyatádi költő írásaiból hangzottak el részletek, versek a Déryné Vándorszíntársulat tagjainak előadásában. Zenei élményekkel lettek gazdagabbak a résztvevők az Acoustic Classroom zenekar és a zeneiskola tanárainak játékában gyönyörködhettek.

Már hagyománynak számít az alapítványi est, melyen elismerik azok munkáját, akik sokat tettek az elmúlt idők során Nagyatádért. Ez évben Jüngling-Czotter Éva, a kötélugrók vezetője és Kiss Attila, az évek óta élvonalban játszó sakkegylet vezetője érdemelte ki a Pro-Comitatis díjat. Az elismerésben részesültek kívánhattak is valamit: Éva egy futópályát szeretne a Szent István Parkba, míg Attila a gimnáziumnak egy Bolyai János domborművet.

Ormai István elmondta, hogy az alapítvány eddig figyelembe véve a kérelmeket, többek közt zenés esteket rendezett a zenepavilonnál, zászlótartó rudat helyezett vissza a „Benyák” nyomdára, támogatta a nagyatádi keresztút létrejöttét, külföldi zenei tanulmányokat segít, s támogatták a MintAgyerek Zenekar CD-jének kiadását, felújították a szovjet sírok emlékművét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában