időjárás

2017.12.26. 07:00

Meleget hoz a déli szél – tíz fok fölé emelkedik a hőmérséklet

Meleget hoz a megélénkülő déli szél Somogy megyébe, az előrejelzés szerint akár tíz fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

Sonline

- Somogy megyében, Karácsony másnapján megélénkül a délnyugati szél – tájékoztatott az eumet.hu. – Még enyhébb levegő áramlik térségünkbe. Változóan felhős-napos idő a legvalószínűbb. Kevéssel 10 fok fölé emelkedik a hőmérséklet. Éjszaka erősen felhős, borongós időre készülhetünk, de legfeljebb csak jelentéktelen eső fordulhat elő.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • kedd reggel +2 fok
  • kedd délután +11 fok
  • szerda reggel +5 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Szerdán tovább enyhül az idő, és erősödik a déli szél. Erősebben felhős és napos időszakok, illetve területek váltakoznak. Kisebb eső is előfordulhat, de nem lesz jellemző. Csütörtökön egy hidegfront érkezik, lehűléssel, sokfelé jelentős csapadékkal. Az eső mellett itt-ott havas eső, éjjel átmeneti havazás sem kizárt.

    Pénteken nyugat felől csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. Jelentősebb csapadék már nem várható. Az évszaknak megfelelően alakul a hőmérséklet. Úgy néz ki, hogy szombattól ismét enyhébb levegő érkezik térségünkbe, erősödő délies széllel.

    Orvosmeteorológia

    Kedden front nem lesz térségünkben. A borongósabb, nyirkosabb tájakon élők közérzete, hangulata továbbra sem javul, fáradékonyság, dekoncentráltság is jelentkezhet. A párás, ködös időben felerősödhetnek az ízületi eredetű problémák. A Dunántúlon élők körében migrén is előfordulhat, a szelesebb idő miatt pedig türelmetlenség és ingerlékenység is felléphet. Hazánk nagy részén ugyanakkor több órára kisüt a nap, ami jótékonyan hat majd közérzetünkre, hangulatunkra, érdemes legalább egy kis időt a szabadban tölteni a napsütötte órákban. (Forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Kedden hajnalban, reggel sokfelé pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat, viszont északon és helyenként északnyugaton napközben is tartósabban megmaradhat a köd. Északon ugyanakkor ködszitálás okozhat nedves, vizes, csúszós, esetleg jeges útszakaszokat. A Dunántúlon az élénk, erős délnyugati széllökések sokfelé jelentősebben is ronthatják a járművek menetstabilitását. A naposabb tájakon érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. (Forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában