Kormányhivatal

2017.12.06. 18:46

Nem bolygatnak, megyésítenek

Jól értesültek tudni vélték, hogy 108 dolgozóból 58-at elküldenek az agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztály munkatársai közül Somogyban, s így a karácsonyfa alá felmondólevél kerül és sokan utcára kerülnek.

Lengyel János

Már korábban is írtunk róla, hogy e szervezeteket úgymond „visszamegyésítik”, vélhetően az év végéig. A hivatal tájékoztatójából most kiderül: a Somogy Megyei Kormányhivatal Agrár- és Vidékfejlesztést Támogató Főosztálya 2017. december 31. napjáig intézte régiós szervezetként a somogyi gazdák mellett a baranyai és tolnai ügyfelek ügyeit. Mivel a kormány célja 2010. óta az, hogy a hivatalok az ügyfelekhez a lehető legközelebb működjenek, ezért kerül sor – mintegy utolsó komolyabb szervezetként – az agrár-és vidékfejlesztést támogató főosztály megyékbe telepítésére. Forrásaink azt az információt egyenesen abszurdnak nevezték, hogy a korábbi szocialista gyakorlat alapján a somogyi hivatal ma Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei ügyekben is eljár.

Az átszervezés lényege, hogy az eddig régiós központként működő főosztály Somogy megyei álláshelyeinek egy része más megyékhez kerül. Úgy tudjuk, hogy a feladat előkészítése hónapok óta tart, a hivatal vezetősége négyszemközti megbeszélést folytatott az érintett főosztály valamennyi dolgozójával a jövőbeli lehetőségekről. A hivatal egyébként a távozók álláshelyeinek fel nem töltésével az átkerülő álláshelyek több mint felét üresen tartotta. A fennmaradó álláshelyeken lévő munkatársak jelentős részének pedig már most sikerült végzettségüknek, képzettségüknek, szakmai ismeretüknek megfelelő más munkakört ajánlani. Így a kormányhivatal az egyébként nyilvános kormányhatározatban foglalt célok maradéktalan megvalósításával úgy igyekszik megoldani a feladatot, hogy eközben a munkavállalók érdekei is érvényesülhessenek. Információink szerint gondoskodnak arról is, hogy a szervezet január 1-től is ugyanolyan szakmai színvonalon szolgálhassa a somogyi gazdákat, ahogy történt ez az eddigiekben is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában