turisztika

2018.01.22. 18:38

Bemutatják a Berek élővilágát a csisztai fürdőben

Meghosszabbítanák a balatoni szezont, növelnék fürdővendégeinek a számát és bemutatnák a környék állat- és növényvilágát. Ez a hármas cél vezérelte Buzsák települést, mikor pályáztak a Berek látogatóközpont megépítésére. A turisztikai beruházás 440 millió forint uniós forrásból idén el is készül.

Góz Lilla

Egyelőre zöld terület és tuják fogadják a látogatót a Csisztafürdő egyik területén. A jövőben azonban itt egy látogatóközpont épül. Kara Lajos, Buzsák polgármestere elmondta: a napokban írják ki a közbeszerzést a csaknem félmilliárd forintos beruházásra és remélhetőleg áprilisban már megkezdődnek a földmunkák.

– Nagyon nagy dolog Buzsák és a Balaton déli partjának életében, abban bízunk megnövekszik Csisztafürdő látogatottsága, másrészt interaktív módszerekkel mutathatjuk be a Berek élővilágát és Buzsák település népi hagyományait – tette hozzá. Nem titkolt céljuk az sem, hogy a balatoni szezont szeretnék meghosszabbítani ezzel a beruházással.

Jelenleg Csisztafürdőt hepehupás út köti össze Fonyóddal. Szeretnék, ha a jövőben az öt kilométeres szakaszon megfelelő útburkolat kötné össze a településeket.

– Miután megcsináltattuk az utat olyan szintre, hogy járható, komoly forgalomnövekedés volt a csisztai fürdőben, a fonyódiak és a nyaralók is szívesen járnak, ennek kapcsán jött az ötlet, hogy út, illetve kerékpárút építésre adtunk be pályázatot. A kerékpárút megépítésére a Területi Operatív Programba adtunk be pályázatot, eddig sikeres döntéseken vagyunk túl – mondta el Fonyód polgármestere.

Hidvégi József hozzátette: nem mondtak le az autóút korszerűsítéséről sem, de jelenleg nincs még olyan pályázat, amely kiírása megfelelne. Így első körben kerékpárút kötné össze a településeket, Buzsák pedig egészen Somogyvámosig pályázik a bringaút kiépítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában