megyei időjárás

2018.01.17. 07:00

Erős szelet és mennydörgést hoz a hidegfront Somogyba

Erős szelet és mennydörgést hoz a hidegfront Somogyba – délután havas eső és hószállingózás is lehet.

– Szerdán egy hidegfront érkezik erősödő északnyugati széllel, hideg levegő beáramlással – írta előrejelzésében az eumet.hu. – Elszórtan, időszakosan fordul elő csapadék. Kezdetben eső, hevesebb záporok várhatóak, az ég is megdörrenhet. Délután gyengülő, megszűnő havas eső, hószállingózás kezdődhet. Éjjel csökken, szakadozik a felhőzet, élénk marad a légmozgás.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • szerda reggel +3 fok
  • szerda délután +4 fok
  • csütörtök reggel 0 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Csütörtök délelőtt előreláthatólag kisüt a nap, de már déltájban beborul és kevés, szitáló eső is valószínű. Erős lökésekkel kísért szél fúj, reggel még nyugati, északnyugati, majd délután délnyugati irányból. Pénteken borongós időben ismét számíthatunk időszakos, délután kiadós csapadékra, esőre, majd estétől havas esőre, hóesésre.

    Szombaton is borús idő ígérkezik. Ebben az országrészben időszakos hószállingózás, hóesés, a megye délebbre eső területein havas eső várható. Élénkül az északi szél. Vasárnap előreláthatólag viharos északi szél támad. Marad a borús időjárás, és akár tartósabb havazás is kialakulhat a térségben. Hétfőn szeles, hideg időben, nyugat felől várhatóan csökken a felhőzet, kisüt a nap.

    Orvosmeteorológia

    Szerdán egyre inkább hidegfront hatását érezhetjük. A változékony időben fejfájás, migrén egyaránt felléphet. Reggel az ízületi és kopásos eredetű panaszok felerősödhetnek. Napközben görcsös panaszok, illetve vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet. A szürke idő tompaságot, dekoncentráltságot, fáradékonyságot válthat ki. (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Éjjel északon, északkeleten továbbra is hó, majd havas eső, ónos eső okozhat csúszós, jeges utakat. Szerdán is többfelé kell számítani esőre, záporra, helyenként hózáporra, havas esőre. Napközben az enyhülő idő hatására többfelé hókásás, latyakos útviszonyokra kell készülni. A többfelé felélénkülő nyugati-északnyugati szél kissé csökkentheti a járművek menetstabilitását. Vezessünk óvatosan, a télies útviszonyokat figyelembe véve! A síkos, jeges utakon tartsunk nagy követési távolságot! (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában