megyei időjárás

2018.01.23. 07:00

Felhős, borongós időnk lesz kevés csapadékkal

Felhős, borongós időnk lesz kevés csapadékkal – kissé megélénkül az északnyugati szél, így enyhül az idő.

Sonline

– Általában erősen felhős, illetve borongós idő várható kedden Somogy megyében – tájékoztatott az eumet.hu. – Néhol előfordulhat kevés csapadék, elsősorban még a reggeli, délelőtti órákban gyenge eső, havas eső. Délután fokozatosan vékonyodik, felszakadozik a felhőzet, említést érdemlő csapadék ekkor már nem valószínű. Kissé megélénkül az északnyugati szél, enyhül az idő. Éjszakára tovább csökken a felhőzet, sűrű zúzmarás ködfoltok alakulhatnak ki. Megyeszerte fagypont alá csökken a hőmérséklet.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • kedd reggel 0 fok
  • kedd délután +5 fok
  • szerda reggel -1 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Szerdán délire fordul az áramlás, enyhébb levegő áramlik a térségünkbe, ez pedig átmenetileg fokozódó ködhajlamot jelent. Napos, illetve tartósabban ködös idő egyaránt lehet. Csütörtökön a szerdaihoz hasonlóan alakul időjárásunk. Tartós ködfoltok, illetve változó napsütés egyaránt meghatározza az időjárást. A tartós ködben 0 fok körül, a napos részeken akár +5 fok fölé is emelkedhet a hőmérséklet.

    Pénteken alapvetőn erősen fátyolfelhős időre készülhetünk, további, jelentős enyhüléssel. Számottevő csapadék nem lesz. Szombaton borongós, kissé hűvösebb idő valószínű, itt-ott jelentéktelen esővel. Vasárnap a legfrissebb modellszámítások alapján naposra fordulhat az idő.

     

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában