robotika

2018.01.29. 09:00

Robotok lepték el a Berzsenyit

Indexel, fordul vagy éppen tolat. Robotokat programoznak a Berzsenyi iskola diákjai. A kaposvári oktatási intézmény egy országos pályázaton sikeresen szerepelt, így tíz hétre megkaptak hat robotot.

Góz Lilla

Minden úgy kezdődött a Berzsenyi iskolában a legutóbbi számítástechnika órán, mint egy átlagos tanórán. Ám a padokon mindenhol egy-egy  robot volt, ezeket egy program segítségével utasításokkal látták el a diákok. Ezúttal led világítást kaptak.

– Először még csak előre-hátra ment a robot, mást nem tudtunk vele csinálni – mesélte izgatottan Bitó Márton –, de most már nyomógombokat is tettünk rá, amerre megnyomjuk, arra indexel, fordul és meg lehet állítani.  

Vidus Zsombor azt mesélte, három hete foglalkoznak a robotokkal, azóta még jobban megerősödött benne az elhatározás, hogy robotikával szeretne foglalkozni felnőttként.

A Berzsenyi Tagiskola egy országos pályázaton nyert arra lehetőséget, hogy tíz héten át hat különleges robotot programozhatnak. Tilk Csilla, a program koordinátora azt mondja: az Abacusan pályázatán vettek részt sikeresen, így lehetőségük van diákjaiknak belepillantani a jövő technológiájának alapjaiba.

– Kétszáz diákunk ismerkedik meg a robotikával negyedik osztálytól a nyolcadikos korosztályig – tette hozzá Tilk Csilla. – Technika órán összerakják, számítástechnika órán pedig programozzák a robotokat 

Az iskola vezetője örömmel értesült arról, hogy a diákok előszeretettel használják a robotokat.

–  A 21. században a robotok programozása a gondolkodást, a kreativitást fejleszti a diákoknál – mondta el Huszárné Forintos Mónika igazgató –, s mivel a gyerekek csapatban dolgoznak, szociális kompetenciájuk is erősödik.

Azt tervezik, hogy a program zárásaként március 21-én egy robotbemutatót tartanak a kaposvári tagiskoláknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában