időjárás

2018.03.18. 07:00

Hideg lesz vasárnap, ráadásul még havazhat is

Hideg lesz vasárnap, ráadásul még havazhat is, igaz jelentős mennyiségű csapadékra nem kell számítanunk. Jó hír viszont, hogy a vékonyodó felhők közül előbújhat a nap.

Sonline

– Jelentős csapadékra nem számíthatunk vasárnap Somogy megyében – tájékoztatott az eumet.hu. – Hószállingózás, kisebb havazás azonban előfordulhat. Vékonyodik a felhőzet, helyenként rövid időre előbukkanhat a nap. Mérséklődik az északi, északkeleti szél. Tovább csökken a hőmérséklet. Éjszaka kevesebb lesz a felhő, már csak elvétve fordulhat elő hószállingózás.

A jellemző hőmérséklet átlaga

  • vasárnap reggel 0 fok
  • vasárnap délután +2 fok
  • hétfőn reggel -3 fok
  • A legvalószínűbb folytatás

    Hétfőn hideg, erősen felhős időre készülhetünk, helyenként hószállingózással. Mérsékelt, élénk északi, északkeleti szél fúj. Legfeljebb rövid időre bukkanhat elő a nap. Kedden is sok lesz a felhő, és továbbra is előfordulhatnak hószállingózások. Marad a hideg.

    Szerdán jelentősen még nem változik az időjárás, erősebben felhős és napos területek váltakoznak. Hószállingózás, illetve gyenge hózápor szinte bárhol előfordulhat. Élénk északi, északkeleti szél fúj. Csütörtökön előreláthatólag átmenetileg naposra fordul időjárásunk, élénk marad a légmozgás. Még mindig az ilyenkor megszokottnál jóval hidegebb idő valószínű. Érezhetőbb enyhülés csak hétvégétől esélyes.

    Orvosmeteorológia

    Vasárnap erős hidegfronti hatás érvényesül. Egyaránt felléphetnek vérnyomás-ingadozás, görcsös panaszok. Az igénybevétel legfeljebb estére mérséklődhet. Szívbetegek körében is megterhelő lehet a fennálló humánmeteorológiai helyzet. A nyugati tájakon, illetve a Tiszántúlon az erős szél az arra érzékenyeknél fejfájást és ingerültséget is okozhat, rossz közérzet is könnyen előfordulhat. A szél miatt a hőérzet több fokkal az amúgy is alacsony értékek alatt alakulhat. Öltözzünk melegen, rétegesen, fordítsunk kellő figyelmet immunrendszerünk védelmére! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Vasárnap továbbra is számíthatunk fagyos, csúszós utakra, északkeleten hófúvás is kialakulhat a délelőtti órákban, így akár járhatatlan útszakaszok is előfordulhatnak, valamint nagy mértékben lecsökkenhet a látástávolság. A délutáni órákra ugyan az ország nagy részén megszűnik a havazás, de az útviszonyok továbbra is kedvezőtlenek lehetnek. Az élénk, erős északi-északkeleti szél jelentősen csökkentheti a járművek menetstabilitását. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában