tehetséggála

2018.03.22. 18:25

Főszerepben a tehetségek

Vers, próza, zene, tánc és ének. Nyolcadik alkalommal rendezték meg a megyei tehetséggálát. Ezúttal a Szivárvány Kultúrpalotában mutatkoztak be azok a fiatalok, akik az előválogatókon a legtehetségesebbnek bizonyultak.

Góz Lilla [email protected]

– A harminc műsorszámból a tizenhat legjobbat választottuk ki a februári elődöntőkben. Érkeztek fellépők Barcsról, Gamásról, Nagyatádról, Marcaliból, Fonyódról és Kaposvárról is – mondta el Sárdi Péter főszervező. A Kaposvár-Somogy Megyei Tehetségsegítő Tanács elnöke hozzátette: a megyében kétszáz gyermeket mozgattak meg azzal a céllal, hogy az hozzásegítsék őket ahhoz, hogy felnőtt korukra művészekké válhassanak.

– Célunk felkarolni a tehetségeket, elindítani őket a sikerhez vezető úton, a többi az ő habitusukon és munkájukon múlik – vélte Sárdi Péter.

Oláh Lajosné alpolgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: a tehetség mindannyiunkban benne van, ahhoz, hogy előjöjjön, kitartás, tanulás, biztatás kell és nem utolsósorban az, hogy szeressék, amit csinálnak.

Kalányos Balázs hat éves kora óta énekel. Eddig autodidakta módon képezte magát. Általános iskolás korában megnyert egy kimittudot, amely erőt adott neki, hogy foglalkozzon magasabb szinten az énekléssel.

– Másfél éve vagyok a Roxinház tagja és beiratkoztam a Liszt Ferenc Zeneiskolába magánének szakra. Célom, hogy bejussak a Színművészeti Egyetemre – tette hozzá. Úgy véli: az ilyen fellépések nagyon fontosak az előremenetelésében, mert pozitív visszajelzést kap a közönségtől és tanácsokat, amelyek segítik merre és hogyan induljon tovább.

Hagyánek Sára a marcali Berzsenyi Dániel Gimnáziumból érkezett. Bene Fruzsinával és Baranyi Liánával tizenkét éve zenélnek. A triumvirátus zongora, fuvola hangszereken játszott, továbbá az énekszó sem maradt el. Első alkalommal vettek részt a megyei tehetséggálán, amely szerintük azért is jó lehetőség, mert a korosztályukkal azonos tehetséges fiatalokkal találkozhatnak. Egyhangúan azt mondták, nem szeretnének elszakadni felnőtt korukban sem a zenétől, ha csak hobby szinten is, de művelni fogják.

Bogdán Rebeka és Orsós Szabolcs pedig roma néptánccal örvendeztette meg a közönséget. A fonyódi Bacsák György Szakgimnáziumból érkeztek. Turi Endre, a Somogy Táncegyüttes művészeti vezetője segített nekik a táncuk koreográfiájában. A megyei tehetséggálán minden diákot megjutalmaztak könyvekkel, műszaki eszközökkel, amelyeket a kaposvári vállalkozók jóvoltából sikerült átadni a tehetséges fiataloknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában