környezetvédelem

2018.03.26. 19:28

Hulladékudvar épült Csurgón, Nagyatádon

Nagyatádon 32 hulladékgyűjtő sziget van, s a városháza és a szolgáltató összefogva eredményes, környezettudatos munkát végez.

Györke József

Hulladékudvar épült Csurgón és Nagyatádon. Szászfalvi László országgyűlési képviselő úgy jellemezte az átadást, hogy szerény ünnepség, de annál nagyobb értéket képvisel. Településenként 100–100 millió forint ugyanis a bekerülési költsége. A hétfői átadón a képviselő arra kérte a térség lakóit, hogy használják ki a környezetvédelmi lehetőségeket.

Ormai István Nagyatád polgármestere hangsúlyozta: a városban 32 hulladékgyűjtő sziget áll a lakosság rendelkezésére, s a városháza és a szolgáltató összefogva eredményes, környezettudatos munkát képes végezni. A cég pályázatának köszönhetően sikerült a berzencei úton lévő szemétlerakó rekultivációja is.

Áfra Barnabás, a Viridis ügyvezetője elmondta: Csurgón kedden és pénteken, Nagyatádon szerdán és szombaton lehet majd leadni a hulladékot nyolc és tizennégy óra között áprilistól.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában