tudás

2018.03.09. 17:06

Több mint háromezren neveztek a Suliszerviz versenyére

A dél-dunántúli régió legfelkészültebb szakközépiskolai tanulói mérkőztek meg a XIII. Országos Szakközépiskolai Tanulmányi Versenyen pénteken a Kaposvári Szakképzési Centrum Széchenyi István Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakképző Iskolájában.

K .G.

A szakképzésben résztvevő diákok reál és humán tantárgyakból egyénileg, valamint komplex témakörökben, kis csapatokban versenyeztek. Negyedórás kisfilmet készítettek a villanyszerelő szakma jövőjéről, ezzel érkeztek a szekszárdiak, mutatta Simon Józsefné felkészítő tanár. Az egyik versenyző, a siófoki Krúdyból jött Halma Roland leginkább számítástechnikai és földrajzi kérdésekre számított.

Az országos első fordulóra 135 oktatási intézményből több mint háromezren neveztek. A Dél-Dunántúlról 70-en, Somogyból pedig 27-en. Fontos, hogy ezek a diákok közismereti tárgyakból is megméressenek, mert ez sikerélményt nyújt, és új lendületet ad a tanuláshoz, mondta Csiba Ágota, a KSZC főigazgatója.

A mai munkaerőpiaci helyzetben a diákok a szakmunkás-bizonyítvánnyal már biztos álláshoz jutnak, ám a felmérések szerint a vállalatok a kommunikációs készséget és a kreativitást fontosabbnak tartják, mint a szakmai tudást, ami tanítható. – Ezeket a kompetenciákat pedig jól mérik a hasonló versenyek – mondta Molnár Csaba, a vetélkedőt szervező Suliszerviz Pedagógiai Intézet ügyvezetője. A diákok még a tavaszi szünet előtt megtudják, ki jutott be közülük az országos döntőbe, melyet április 21-én Balatonbogláron rendeznek.

Fotónk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában