biológias

2018.03.09. 16:50

Több százan adtak számot tudásukról a Kaposvári Egyetemen

Háromszázharminc középiskolás diák nevezett a tizedik Fodor József Biológia Versenyre, amelynek az idén is a Kaposvári Egyetem adott otthont. Borbély Csaba főszervező szerint a lektoroknak nagyon tetszettek a feladatlapok.

Koszorus Rita

Az idei évben is kemény tudáspróbára számíthattak a fiatalok, hiszen a középszintű érettségi nehézségi fokának megfelelő feladatokat kellett megoldani. – A lektoroknak nagyon tetszettek a feladatlapok – mondta Borbély Csaba, Somogy Megyei Műszaki és természettudományos Szakemberek Közhasznú Egyesülete (SOMTESZ)  elnöke. – A verseny évről évre népszerűbb a gyerekek körében, az idén rekordszámú nevezés született. Ez talán annak is köszönhető, hogy egyfajta felkészülésként tekintenek rá az érettségi előtt.

Az idei Fodor József Biológia Verseny különleges az egy évtizedes hagyományra visszatekintő megméretések sorában. – Elindultunk a nemzetköziesedés útján – tette hozzá Borbély Csaba. – Az idén először tartottunk versenyt Szerbiában, Szabadkán, amely ennek első lépése.

Itt harminckét diák mérte össze biológia tudását, amelyet remek kezdésként értékelt a főszervező. Borbély Csaba hozzátette: nyitni szeretnének a határon túli magyar diákok felé, így a közeljövőben az egész Kárpát-medencére kiterjesztenék a Fodor József versenyt.

A diákokat a megnyitón először Borbély Csaba, főszervező köszöntötte, majd az Agrár- és Környezettudományi Kar dékánhelyettese, Bokor Árpád és a Gazdaságtudományi Kar dékánja Szigeti Orsolya szóltak a fiatalokhoz. Felhívták a gyerekek figyelmét a Kaposvári Egyetem képzési lehetőségeire.

A megnyitó után vehették át a fiatalok a feladatlapokat, amelyeket kitöltve szálltak versenybe a győzelemért. Az eredmény miatt azonban még izgulhatnak a versengő diákok, hiszen a nagy mennyiségű adatlapot feldolgozni időbe kerül, s eredményhirdetés csak március 23-án lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában