megelőzés

2018.03.26. 18:44

Megújult a sebészeti rendelő nagyatádi kórházban

Megújult sebészeti rendelő és iroda várja a térségben élőket a nagyatádi kórházban.

Györke József

Megújult sebészeti rendelő és iroda várja a térség lakosságát a kórházban. Pósa István, a nagyatádi kórház főigazgatója a hétfői átadáson elmondta: az Egészség Fejlesztési Iroda (EFI) a járóbetegek, az alapellátásban részesülők érdekeit szolgálja. A munkatársak szűréseket végeznek a lakosság körében, majd tanácsokkal látják el a rászorulókat. Az országban eddig hatvan irodát adtak át.

Az iroda napi nyolc órában működik. Céljuk, hogy minél több ideje maradjon az orvosoknak a rászorulók ellátására. Az iroda mentesíti őket a szűrések és tanácsadások terén. Simon Mercédesz irodavezető munkáját mentálhigiénés és dietetikus segíti.

– A bejelentkezés ingyenes és nem beutaló köteles – mondta Orbán Csaba, a kórház stratégiai igazgatója. Ormai István polgármester és Szászfalvi László országgyűlési képviselő az iroda kapcsán arról beszélt: nagyobb biztonságot ad az embereknek, egyúttal erősítik az egyén felelősségét is.

Az iroda átadásával egy időben avatták fel a felújított sebészeti szakrendelőt is. Bíznak abban, hogy a korszerűbb körülmények mellett a várakozási idő is rövidül.

Ezek is érdekelhetik