gombásodás

2018.04.30. 16:42

Oda a csodálatos látvány, de szükség volt a metszésre

Többen hiányolják a Temesvár utcai japán cseresznyefák csodálatos látványát. A növényeket az idén januárban metszették vissza, a szakvélemények szerint szükség volt megújításukra a jövőjük érdekében.

Góz Lilla

– 2018 januárjában egy drasztikus metszést hajtottunk végre a Temesvár utcai fákon – mondta Herczeg Attila, a Kaposvári Városgondnokság vezetője. – Korábban ezek a fák nem részesültek alakító és ritkító metszésekben, ezért a megvastagodott ágakat is vissza kellett metszeni. A fa kérgén megjelent a gombásodás, rákosodás, s ezeket kezelni kellett.

– A kezelés legjobb módja egy drasztikus visszametszés, a beteg és fertőzött ágakat eltávolították – tette hozzá Herczeg Attila. – Két független szakértőt is megkérdeztünk, akik egybehangzóan azt hangsúlyozták, hogy időszerű és szükséges volt a metszés és a fák élettartamát 10-15 évvel meg lehet ezzel hosszabbítani. – Jövőre már a megszokott virágpompa fogadja a városlakókat, egy év alatt regenerálódnak a Temesvár utcai fák.

Kaposváron egyébként közel ezerötszáz közterületi fát gondoznak, ezek metszése, megújítása folyamatosan zajlik városszerte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában