beruházás

2018.05.30. 18:58

Jövő tavaszra készül el az új ügyészségi épület

A nyár végére szerkezetkész állapotba kerülhet az ügyészség épülete, akkor csökken majd a környezetre rótt terhelés, amely próbára teszi a környékbeliek türelmét. Szita Károly és Horváth Szilárd közös bejáráson tekintették meg az építkezést.

K. G.

†gyŽszsŽg bej‡r‡s

Türelmet kértek a Gróf Apponyi utca lakóitól az új ügyészségi épület kivitelezői. A nyár végére szerkezetkész állapotba kerülhet az építmény, akkor csökken majd a környezetre rótt terhelés, amely próbára teszi a környékbeliek türelmét. Szita Károly, Kaposvár polgármestere és Horváth Szilárd, a Somogy Megyei Főügyészség vezetője közös bejáráson tekintették meg az építkezést.

– Jelenleg a szerkezet építése zajlik, lassan elérjük az első szintet – tájékoztatta őket Boros László, a Z-Pannon Kft. ügyvezetője. A cég a Laterex Zrt.-vel konzorciumban végzi a kivitelezést. – Nehezítette a munkánkat, hogy a talaj nem bírta azt a terhelést, amire számítottunk, ezért talajcserét hajtottunk végre. A szerkezet építése augusztusig befejeződhet.

Azután kevesebb építőanyaggal megrakodott teherautó érkezik majd. A hétezer négyzetméteres ügyészségi épület befejezését jövő tavaszra ígérte a kivitelező.

Az új ügyészség az egykori bőrgyógyászat helyén kap otthont. Szita Károly arra hívta fel a figyelmet, hogy miként másutt is a városban, az elhagyatott épületek helyén megvalósuló új beruházások a városrészek rehabilitációjával járnak együtt. Az Apponyi utcában a régi forgalmi rend augusztus 31-től állhat helyre, és az útfelújítás is megindulhat, megszépülhet a környék. Szita Károly hozzátette: az új ügyészség épületét bekapcsolják a városi távfűtésbe.

Horváth Szilárd megyei főügyész szerint az övék lesz a város egyik legszebb középülete, és az új évezred elején ilyen mértékű igazságügyi beruházás nem indult az országban. A kivitelezők hangsúlyozták, hogy sok autós nem törődve a tiltással a Laktanya utcában parkol, ezzel nehezítve az építkezésre tartó teherkocsik dolgát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában