videó!

2018.05.06. 20:00

Luxusautók lepték el Siófok főterét

Szinte csak a filmekben láthatunk hasonló autókat. Ezúttal a Cars & Coffee elnevezésű kiállítás Siófokra látogatott, ahol rengetegen voltak kíváncsiak az autócsodákra.

Krausz Andrea

– Ott a Lamborghini! – kiáltott fel egy kisfiú a hatalmas tömegben. Több százan várták a luxusautók bevonulását a siófoki víztoronynál. Egy rövid felvonulás után a város szívében állították ki a gépcsodákat. Szinte mindenki kezében ott volt egy mobiltelefon, megpróbálták megörökíteni a nem mindennapi autókat, hasonlókat ugyanis legfeljebb filmekben vagy sportközvetítéseken látni.

Vasárnap Siófokon tartották Magyarország első Cars & Coffee luxusautó kiállítását. A találkozó Chiléből indult, majd nemzetközivé nőtte ki magát. 45 ország 60 városában rendezték meg eddig ezeket a kiállításokat, idén először Magyarországra is megérkezett a Cars & Coffee.

Kordon választotta el a nézőktől a ritkaságokat. Bár többen megpróbálták megközelíteni az autókat, hogy készüljön egy szelfi vagy családi fotó háttérben egy Nissan GTR-rel, vagy egy Ferrari F430 Cabrioval, a szervezők mindenkit hátrébb parancsoltak. A rendezvény különlegessége az a svéd gyártmányú Koenigsegg CCX volt, melynek árát nagyjából 150 millió forintra lőtték be a helyszíni szakértők, a szervezők ugyanis nem szívesen beszéltek a járművek áráról.

 

– Szeretjük ezeket a találkozókat, nagyon családias a hangulat – mondta Majoros Zoltán résztvevő, aki Dunakesziből két csodaautóval érkezett. A sajátja, egy Lexus RC F, amit némileg átalakított. A vadiúj, gyöngyház színű Mercedes-AMG GTR-t pedig a felesége fogja használni. Ez utóbbi nem tipikusan csajos választás, ugyanis a 4000 köbcentis, 585 lóerővel és 700 newtonméter nyomatékkal rendelkező V8-as motor állítólag 3,6 másodperc alatt gyorsul százra, a végsebessége pedig 320 km/óra.

– Magyarországon kívül Szlovákiából, Csehországból, Lengyelországból, Horvátországból, Szlovéniából és Romániából összesen 80 autó érkezett a Cars & Coffee találkozóra, ahol olyan autócsodákat láthatott a közönség, mint Lamborghini Hurracan, Ferrari GTC 4 Lusso, Ford Mustang, vagy az Audi R8-as – mondta Dusa Fanny szervező. – A rendezvény olasz anyacégének megkeresésére egy olyan helyszínt választottunk, amely mutatós és a nyár kezdetén méltó helyet foglal el az országban turisztikai szempontból is. Krausz Andrea

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában