kirándulás

2018.07.17. 17:21

Határon túli fiatalok jártak a sziágyi kalandtáborban

Három országból közel harminc határon túli magyar gyerek vett részt az egyhetes élménytáborban a Sefag Zrt. Sziágyi Erdészet Erdei Iskolájában. A programok a természet, egymás megismeréséről, az anyanyelv és a magyar nemzeti identitás ápolásáról szóltak.

Góz Lilla

A lendvai Magyar Nemzetiségi Művelődési Intézet szervezésében közel harminc erdélyi, vajdasági és muravidéki magyar gyerek és pedagógus vendégeskedett a Rinyabesenyő melletti erdőségben. Az anyanyelvi és honismereti tábor legfontosabb célja, hogy az egymástól és az anyaországtól is elválasztott fiatalok jobban megismerjék egymást és az egyes régiók hagyományait. Csapatépítő játék, sportverseny, kézműveskedés és a drámapedagógiai foglalkozás mellett belefért a környékbeli tájházak, múzeumok felkeresése és még a strandolás is. Gyalog és kerékpárral is bejárták a gyerekek a környező erdőket. A szolgáltatók kedvezményeket biztosítottak a gyerekeknek.

A gyerekek a sokféle élmény közül a tábortűz melletti éneklős-beszélgetős estéket és a magyar közösséghez tartozás megélését tartották a legfontosabbnak.

– Itt igazán magyar lehetek, a nap minden szakában és bátran használhatom a csodálatos anyanyelvünket – mondta az Erdélyből érkezett Rebeka.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában