videó!

2018.07.22. 18:35

Kalandos időutazás a kilencvenes évekbe

Egy év kihagyás után ismét megrengette Fonyódot a Retro Balaton Fesztivál. A kilencvenes évek legmenőbb diszkókirályai zenéltek az összegyűlt tömegnek.

Koszorus Rita

Rengetegen voltak kíváncsiak az idei Retro Balaton fesztiválra. Sokan jöttek az ország másik végéből, hogy ha már egyszer Fonyódon nyaralnak egy jót bulizzanak a kilencvenes évek legnagyobb slágereire. – Szeretjük ezeket a fellépőket – mondta a Győr-Moson-Sopron megyéből érkezett Nagyné Szép Anikó. – Voltunk mind a két napon. Dr. Alban miatt jöttem leginkább, meg az Ámokfutók miatt. Ezeket a dalokat nem lehet megunni, még ennyi idő után sem.

– Nagyon jó szívvel jöttem, nagyon készültem erre a fesztiválra – mondta Szalai Árpádné. – Nagyon szeretem ezeket az előadókat, igaz a kilencvenes években én már nem voltam fiatal.

A retro életérzés mindenkit magával ragadott a jól ismert dalok hallatán.

– Jó dolog ez, meg most divat a retro – mondta Fríz Gabi. – Talán azért mert jó visszaemlékezni arra, hogy régen milyen jó volt, milyen szép volt minden. Meg persze az idő is megszépíti az emlékeket, ezeket pedig a régebbi zenék felszínre hozzák.

Az este folyamán olyan fellépők szórakoztatták a közönséget, mint Mr. Rick, Krisz Rudi és az Ámokfutók. Kozsóra nagyon sokan vártak a színpad előtt várakozva, igaz a nagy széllel érkező vihar kicsit felborzolta a közönség kedélyeit. De az igazán kitartóak nem csalódtak, a legismertebb Ámokfutók slágerek elriasztották a zivatar felhőket is Fonyód felől. Az igazi szomorú szamuráj lapunknak elmondta: az elmúlt 32 év alatt kicsit sem változott lelkesedése. – Hihetetlen érzés az, amikor találkozhatok a közönségemmel – mondta Kozsó Fonyódon. – Nem csak retro fesztiválokra megyünk, de élő showkat is csinálunk Európa-szerte és azt látom, hogy az Ámokfutókat már 25 éve imádják az emberek.

Ennek ékes bizonyítéka volt az is, hogy a, Szomorú Szamurájt, a Hold dalát, vagy éppen a Ne sírjt egyszerre énekelte a közönség Kozsóval.

Az est nagy durranása a kilencvenes évek ikonikus előadója dr. Alban volt. A kitartó retro arcok nem csalódtak a várva várt koncertben, hiszen az éra himnusza az It's My Life zengett a levegőben. De nem maradhatott el a Sing Hallelujah sem, amelyet egy emberként énekelt a tömeg Fonyódon.

Ez a hétvége egyértelműen bebizonyította, hogy a veterán diszkósztárok ma is ugyanolyan bulit tudnak csinálni, mint húsz éve és a retro arcok a legkeményebb partiarcok a Balatonnál, akiket még a vihar sem tarthat vissza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában