fejlődik a vidék

2018.07.01. 17:31

Minőségi közszolgáltatást hoznak a vidékre

Öt önkormányzat és egy szociális szövetkezet is a részese annak a térségi összefogásnak, amelynek keretében egy több mint 247 millió forintos pályázati forrást nyertek Kadarkút körzetében.

K. G.

Négyezer-kétszáz ember él a körzetben, és a projekt célja az, hogy ne érezzék a hátrányát annak, hogy nem nagyvárosi környezetben laknak. A program az Európai Szociális Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból valósulhat meg. A most induló projektnek köszönhetően a következő két évben megpezsdül az élet Kadarkúton, Szilvásszentmártonban, Csökölyben, Zselickislakon és Rinyakovácsiban – ígérte Karsai József kadarkúti polgármester.

– Az említett öt település önkormányzatai és a Szoltiva Szociális Szövetkezet annak érdekében fogott össze – mondta Karsai József –, hogy a humán közszolgáltatásokat széles körben hozzáférhetővé tegyük, és a feltételeken javítsunk. A fejlesztés érinti a művelődési ház, a könyvtár szolgáltatásait, az oktatást, a sportot, a szociális és az önkormányzati munkát.

A pályázat megvalósítása idején a humán közszolgáltatásban dolgozó szakemberek olyan témákban bővíthetik tudásukat, amelynek nagy hasznát veszik a napi munkájukban. Ilyen az ifjúságsegítés, a szenvedélybetegekkel való foglalkozás, a gyermekvédelem és a környezeti nevelés. A helybelieknek gazdag programválasztékot kínálnak a következő 20 hónapban: a személyiség- és szemléletformáló előadásoktól kezdve a tematikus táborokon, az angol és német nyelvi képzések szervezésén át a szórakoztató rendezvényekig.

Kiemelt figyelmet fordítanak a fiatalokra és a családokra. A tervek között szerepelnek tematikus szünidei programok, sportnapok és családi napok, csoportos kirándulások és versenyek. Kiemelt törődésre számíthatnak a hátrányos helyzetű tanulók, akiknek mind az öt település ösztöndíj-lehetőséget teremt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában