beleszerelmesedtek

2018.07.29. 07:00

Poszeidón a csajozós csónakon – eláztak a karnagyok a vízizenén

Az egyik leglátványosabb eleme a Nemzetközi Fúvószenekari Találkozónak a vízizene, mely természetesen az idén sem maradhatott el. Ezúttal Poszeidón is tiszteletét tette a rendezvényen.

Molnár Gábor

Felsorakoztak egymás mögé a zenekarok és Hajas Béla, a fesztivál házigazdájának hívószavára belegázoltak a máriafürdői központi strandon a Balatonba. Miután véget ért a látványos bevonulás, jöhetett a vízizene: mindegyik együttes előadott egy-egy számot.

A parton közben villámcsődület jött össze, mindenki látni, hallani akarta a produkciókat. Sőt valaki, aki a tóban ülve hallgatta a fúvósok előadásait.

Arról, hogy szem ne maradjon szárazon, maga Poszeidón gondoskodott, aki amúgy civilben a nagykanizsai együttes karnagya volt, egy általa csak csajozós csónaknak nevezett vízi alkalmatosságon egy alufóliával betekert vasvillával riogatta a többieket.

Hajas Béla is kitett magáért: egyik karnagy sem úszta meg szárazon a fellépést, így vagy úgy, de mindegyiket megfürdette. Aztán ő is besétált a csapdába, a Balaton M. & K. Fúvószenekar karnagyát, miután interjút adott az M1-nek, ketten rántották a vízbe.

A vízizenében benne volt minden, amiről a találkozó szólt: jókedv, színvonalas előadások, sok nevetés és összetartás.

- Hetedszer veszünk részt a találkozón, igaz az elsőre nem teljes csapattal érkeztünk – mondta Lukács István, Az elnök embereinek karnagya. – Már az első alkalommal beleszerelmesedtünk a rendezvénybe: gyönyörű a környezet, kiváló a légkör, a Balatonban zenélhetünk és sok jó emberrel ismerkedhetünk össze.

- Nagyon nehéz szavakba önteni, mit is ad nekünk a fesztivál – tette hozzá. – Ez egy nemzetközi, nívós esemény, mely a szívem csücske lett. Nincs verseny a zenekarok között, de a közönség elismeréséért mindent megteszünk, s egymás produkciót is megtapsoljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában