időjárás

2018.07.07. 07:00

Szeles, száraz, derült idő lesz szombaton

Szeles, száraz, hűvös idő lesz szombaton – vasárnap és a hét első napján ismét a napsütésé lesz a főszerep, de egy-egy zápor kialakulhat.

Sonline

– Élénk északi, északnyugati szél fúj, így hűvösebb idő várható Somogy megyében szombaton – tájékoztatott az eumet.hu. – Napközben csökken a felhőzet, s napos, száraz idő lesz. Éjszakára is eseménytelen időre van kilátás.

A jellemző hőmérséklet

  • szombat reggel 18 fok
  • szombat délután 25 fok
  • vasárnap reggel 15 fok
  • A folytatás

    Vasárnap, hétfőn mérsékelten meleg, és zömében napos idő következik, de előfordulhatnak elvétve futó záporok, egy-egy zivatargóc. Az északi, északnyugati szél élénk marad. Kedden előreláthatólag egy újabb hidegfront érkezhet, de a front előtt még napsütés, melegedés, majd később felhősödés és záporok várhatók. Szerdán erősen felhős időre, néhol esőre, záporra, majd északnyugat felől fokozatosan csökkenő felhőzetre számíthatunk. Csütörtökön, pénteken napos idő a legvalószínűbb, elvétve gyenge záporral.

    Orvosmeteorológia

    Szombaton főleg a nyugati tájakon még gyenge hidegfronti hatás érvényesülhet. Így a frontérzékenyek körében továbbra is jelentkezhet görcsös eredetű fejfájás, izom- és hasi görcsök, emésztési panaszok egyaránt. Több helyen feltámadó szél nyugtalanságot, ingerlékenységet okozhat egyeseknél. Az ország keleti felén a meleg, csapadékos idő miatt fülledtté válhat a levegő, ami nem kedvez az idősek és a keringési betegségekben szenvedők számára. Zivatarok környezetében az asztmások panaszai fokozódhatnak. Az UV-sugárzás erős-nagyon erős fokozatot érhet el a naposabb nyugati tájakon, ezért fontos gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről! (forrás: Időkép)

    Közlekedésmeteorológia

    Szombaton is sokfelé kialakulhat eső, zápor, helyenként zivatar, melyek vizessé, csúszóssá teszik az utakat. Intenzív záporok, zivatarok során hirtelen lecsökkenhet a látástávolság, illetve vízátfolyások is nehezíthetik a közlekedést. Többfelé élénk északi, északnyugati szél ronthatja az autók egyensúlyát. A rövid napos időszakokban érdemes lesz vezetés közben napszemüveget viselni. (forrás: Időkép)

    Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában