szorgalom

2018.09.29. 11:30

A lakók takarítják a közterületet

Vastagon, sárral keverve hever a földön több kilónyi falevél a 48-as ifjúság útja és a Gyakorló-iskola közötti szakaszon. Az ott élők szerint a parkolót és környékét senki nem takarítja, a probléma pedig évről-évre visszatér.

Marosi Gábor

– Többször szóltunk a városgondnokságnak, de nem történt semmilyen intézkedés – mondta el lapunknak Gyánó László. – Most is nagyon sok levél van a parkoló mellett, hamarosan pedig az összes falevél lehullik és megint hatalmas kupac keletkezik. Az elmúlt években sem szállította el senki a leveleket és nem tartották tisztán a környéket. Általában a háztömbben élő nyugdíjasok néha összetakarítanak egy-egy szakaszt, de nem gondolom, hogy ez az ő feladatuk lenne.

– A másik problémánk, hogy a Gyakorló-iskola udvaráról idefolyik a parkolóba az összes víz – folytatta Gyánó László. – Jó pár évvel ezelőtt ezt bejelentettük, akkor kijöttek a szakemberek és a kerítés alatt, ahol kifolyt a víz ott bebetonozták a lyukat. A csapadék azonban másik utat talált magának és azóta is – ha nagy esőzés van – ömlik a víz. Így nemcsak a levelek, hanem a sár is megáll a ház előtt. Nem akarunk elmarasztalni senkit, csak azt szeretnénk elérni, hogy tisztább legyen a lakókörnyezetünk – hangsúlyozta Gyánó László.

Az esettel kapcsolatban megkerestük Herczeg Attilát, a kaposvári Városgondnokság vezetőjét, aki azt mondta: még a héten elszállítják a leveleket és ezután jobban odafigyelnek a környékre. A Gyakorló-iskola kerítését pedig megnézik, ezt követően egyeztetnek az intézmény vezetőjével és lehetőségeik szerint kijavítják a hibát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában