nagy próba

2018.09.01. 15:00

Rengeteg magyar vett részt a poreci öbölátúszáson

Az idei immáron a tizenkilencedik alkalom volt, hogy öbölátúszást rendeztek szeptember első szombatján a horvátországi Porecsben.

Molnár Gábor

Fotó: www.croatia.hr

A Porecki Delfin nemzetközi sport- és szabadidő úszómaraton népszerűségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy még a tengeren túlról is érkeztek úszók a nagy próbára. A résztvevők 1500, 3000 és 5000 méteres távok közül válogathattak.

– Testvérvárosunk Porec és ebből az apropóból hívtak meg minket az öbölátúszásra – mondta a Sonline.hu-nak Hamvas Péter, Siófok alpolgármestere. – A képviselő-testületből a jegyzőasszony, Kónyáné Zsarnovszky Judit, Lapos Gábor, aki egyébként testnevelőtanár is és Újvári István vett részt a rendezvényen.

Az úszok között, ahogy a korábbi években is, ezúttal is sok magyar volt. – Azt, hogy pontosan hányan utaztak ki hazánkból a Porecki Delfinre nem sikerült kideríteni, de motorcsónakkal bejártuk a távot és kiderült, rengeteg magyar nevezett a megméretésre – tette hozzá Hamvas Péter.

Porec fölött, de a pályát nem érintve volt egy kisebb zivatar, de a tenger ezúttal a szebbik arcát mutatta. Minimális szél fújt, a víz pedig 26 fokos volt. – Összességében elmondható, hogy nagyon jól előkészítették a rendezvényt és a szervezés is kiváló volt, így nagyon jó hangulatban zajlott le a nagy erőpróba – emelte ki Hamvas Péter. – A rendezvényt ezúttal nem a polgármester nyitotta meg, hiszen a pénteken átadott helyi iskola felszentelésére volt hivatalos, hanem Isztria megye alelnökasszonnya, de azért a település vezetője is megérkezett a versenyre.

A rendezvény főszervezője Porec város idegenforgalmi hivatalának a vezetője volt, de a technikai szervezők között volt egy magyar hölgy is, ő köszöntötte hazánk úszólegendáját, Cseh Lászlót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában