újítás

2018.09.06. 16:25

Tíz tantermet újítanak fel a Táncsicsban

Felújítják a Táncsics gimnázium tornacsarnokát is, a munkálatokra 34 millió forintot fordítanak.

Harsányi Miklós

A szakemberek felcsiszolják a parkettát, átfestik a sportpálya jeleit, s az ajtócserén kívül két öltözőt korszerűsítenek, s tíz tanterem felújításáról is gondoskodnak. A jelenleg zajló munkálatok során az aula és a tornacsarnok közötti folyosón kicserélik a burkolatot, tudtuk meg Reőthy Ferenctől, a Táncsics gimnázium igazgatójától. A fejlesztés lehetőséget teremt a meglévő wi-fi hálózat korszerűsítésére is, így hamarosan az épület minden részén igénybe vehető majd a szolgáltatás.

– A 2018-2019-es tanévben 630 diák jár gimnáziumba, akárcsak az előző évben – mondta az igazgató. – Kiemelt célunk a tehetséggondozás továbbá az, hogy a fiatalok helytálljanak a rangos tanulmányi versenyeken, s minél többen bejussanak az egyetemekre.

Idén négy cserediák is tanul a Táncsicsban: a hong-kongi, a brazil és a török hallgatón kívül egy finn fiatal is Kaposvárra jött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában