képek

2018.10.27. 11:55

Fotókon a változás – télen, nyáron Balaton!

Lehet tavasz, nyár ősz vagy tél, a Balaton mindig gyönyörű. A parti települések évszaktól függetlenül, jobbnál jobb programokkal várják a turistákat.

Molnár Gábor

Tavasszal nagyokat lehet kirándulni, gyönyörködni az ébredő természet szépségeiben. Nemcsak bakancsban, hanem kerékpárral is bebarangolhatjuk már a tó környékét. Ráadásul a pecások is alig várják már az egyre erősödő napsugarakat, hiszen ilyenkor érdemes „kiülni a partra”, mert ilyentájt igencsak kapnak a halak. A vitorlázás szerelmesei szinte mindig találnak okot a vízre szálláshoz.

Nyáron aztán már a fürdőzés szerelmesei (is) birtokba veszik a Balatont. Egymást érik a programok, s akik egy internetes oldal segítségével akarják megtervezni az egész nyaralásukat, üssék csak be a likebalaton.hu-t.

 

Az ősz beköszöntével újra lelkes pecások ülik végig a partot. De akik a lógatás helyett aktívabban kapcsolódnának ki, nekik sem kell csalódniuk. A balatoni települések ugyanis nemcsak nyáron, hanem ősszel (sőt tavasszal és télen is) kiváló és tartalmas programokat kínálnak.

Amint hidegebbre fordul az idő, s befagy a tó. Ha nem, akkor is megnyílnak a balatoni jégpályák és egy pohár forralt bor mellett mérleget lehet vonni az év történéseiről. Természetesen a zimankó sem állhat a programok útjába, hiszen a Balaton-parti vállalkozók, településvezetők eldöntötték, egész évben nyitva hagyják a Balatont, s a jelekből úgy látszik, a lakatot tényleg levágták, így kijelenthetjük: nyitva a Balaton!

Szinte minden nap más-más arcát mutatja a Balaton, pláne ilyenkor. A Sonline.hu pedig – egy-egy képgalérián keresztül – kéthetente bemutatja, miként is változik a Balaton-part.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában