fontos a család

2018.11.16. 18:03

Családban az egészség – rengeteg rajz érkezett a diákoktól

Családban az egészség címmel rajzpályázatot hirdetett a Somogy Megyei Kormányhivatal. Huszonöt somogyi általános iskolából 306 alkotást küldtek el a diákok: a kaposvári ünnepségen pénteken adták át a díjakat.

Harsányi Miklós

– Jövőre is indulok a versenyen – súgta egy kislány barátnőjének a hivatalos megnyitó előtt. – Nagyon szeretek rajzolni, s így még izgalmasabb, hogy ennyi kép közül választják ki a legjobbat.

Kiránduló, sportoló, egészségesen táplálkozó családok, illetve bringázó, túrázó kamaszok: ilyen témák is megelevenedtek a rajzokon. Az ifjú alkotók olyan műveket készítettek, amelyek kifejezik, miért fontos számukra a család, s egyúttal azt is bemutatták, mi lehet a család szerepe az egészség megőrzésében. A Családok éve és a Lelki Egészség Világnapja alkalmából írta ki a pályázatot a megyei kormányhivatal, melyre megyénk minden részéből érkeztek művek, huszonöt iskolából összesen 306.

Fadgyas Erzsébet, a Népegészségügyi Főosztály vezetője kiemelte: gondolatvilágában és technikában is színes alkotások születettek. Harasztiáné Süveges Zsuzsanna, a megyei kormányhivatal igazgatója méltatta a gyerekek tehetségét, s átadta a díjakat. Az alsó tagozatos diákoknál Kozma Emma Zsófia, a kaposvári Honvéd utcai tagiskola 3/A osztályos tanulója végzett az élen, a felsősöknél Haág Liliána, a marcali Mikszáth Kálmán utcai iskola 8/B-s diákja győzött.

Dupláztak a nagybajomiak

Oklevél, könyv és rajzkészlet: az ünnepségen ajándékcsomagot vettek át a gyerekek. Kosztelecz Kira, a nagyatádi általános iskola Árpád fejedelem tagintézményének 3/B osztályos diákja – az alsó tagozatosok közül – a második helyen végzett, míg Bertók Richárd Juliánusz, a görgetegi általános iskola tanulója a harmadik lett. Külön értékelték a felsősök munkáit. Kiemelkedő nagybajomi eredménynek gratuláltak a díjátadón: Horváth Krisztián a második, míg Balogh Gergő a harmadik helyen fejezte be a versenyt. A két hetedik osztályos fiú a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógia Módszertani Intézményének tanulója.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában