tervezés

2018.11.16. 15:55

Játszóteret és futópályát szeretnének a legtöbben a Cseri parkba

Mintegy negyvenen gyűltek össze a Gárdonyi tagiskola ebédlőjében, hogy folytassák a Cseri park tervezését, amit a tervezőirodák a Cseri városrész lakóival közösen készítenek el.

Fenyő Zsuzsanna

A cseri városrészben élők szakemberekkel kiegészülve már a harmadik fórumon vitatták meg azt, hogyan is nézzen ki a Cseri park. A területet közösségi tervezéssel alakítják majd át, ami azt jelenti, hogy bárki beleszólhat a tervezési folyamatba.

– Már harmadszor vagyunk itt ezen a fórumon, és az elejétől kezdve részt veszünk a tervezésben – mondta Simon Edit. – A gyermekeim ebben a parkban nőttek fel és szívügyem a Cseri park. – Úgy éreztem kötelességem ezeken a fórumokon részt venni, és azt tapasztaltam, hogy itt tényleg minden vélemény számít.

A terület önkormányzati képviselője is részt vett a tervezésben. – Még nem sokan tapasztalták, hogy ilyen szinten meghallgassák és beavassák a helybélieket egy projektbe, és nagyon örülök, hogy ez pont az én területemen történik – emelte ki Czimermanné Németh Andrea.

A fórumon többen jelezték, fontos lenne, ha megóvnák a fákat és a kutyásoknak is biztosítanának helyet a Cseri parkban és nagy hangsúlyt fektetnének a biztonságra. A tervezők egy listán azt is megmutatták, melyek a park legfontosabb funkciói a helyiek véleménye alapján. Első lett a játszótér, utána következett a futópálya, és a kutyafuttató, de sokan szeretnének szánkódombot, KRESZ-parkot, kültéri kondiparkot is.

A résztvevők kreatívak voltak, hiszen felmerültek olyan ötletek is, hogy jó lenne állatsimogató, gyógynövényes kert, kilátó vagy éppen bobpálya, de valószínűleg az utóbbiak nem valósulnak meg.

– Nagyon örülünk, hogy egyre többen vannak a fórumokon és el merik mondani véleményüket, jó, hogy meg tudtuk mozgatni az itt lakókat – fogalmazott Turcsányi Katalin, a Lépték-Terv Tájépítész Iroda munkatársa.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában