Munkáltatói fórum

2018.12.07. 17:18

A női munkavállalók lehetőségeivel foglalkoztak az állásbörzén

 Munkáltatói fórummal egybekötött állásbörzét tartottak Nagybajomban az ALTERNAIV Egyesület és a „Nagybajomért” Közalapítvány szervezésében.

Andricz Gabriella

A fórum kiemelt célja volt a munkáltatók érzékenyítése főként a női munkavállalók foglalkoztathatóságának érdekében. Panta Norbert kiemelt pénzügyi tanácsadó a jó munkaerő megtartását tartotta az egyik legfontosabb feladatnak, s kiemelte, hogy mindehhez elengedhetetlenül fontos a munkahelyi megbecsülés, a kölcsönös bizalom és a jó csapatszellem, mind egy kisvállalkozás, mind nagyobb cég esetén.

Repkáné Eszterhai Ildikó partnerségi koordinátor azokat a munkavégzési lehetőségeket ismertette, amely megoldást kínálhat a kisgyermekes anyáknak. – Magyarország európai viszonylatban a legutolsó a rangsorban a rugalmas munkaidő beosztás tekintetében, és a munkavállalók több mint kilencven százaléka meghatározott időben végez munkát, ami sok esetben lehetetlenné teszi a hivatali ügyintézést, az egyéb családi teendőket – mondta. – Erre kínál megoldást a hazánkban még kevésbé elterjedt változó munkakör, részmunkaidős, megosztott munkaidős foglalkoztatás, illetve a távmunka lehetősége, amelynek bevezetésével, 30-40 százalékkal csökkenthető lenne a munkanélküliség a nők esetében.

A fórumot szervező egyesület elnöke, Pirka Mátyás kiemelte, hogy Nagybajomban még nem volt ilyen jellegű börze, és bízik abban hogy sikerül minél több állástalannak bekapcsolódnia újra a munka világába. Ennek érdekében a projekt keretében az aktív korú munkavállalók, többek között életvezetési tréningen, üzleti kommunikáció, személyiségfejlesztési és munkaerő-piaci képzéseken vehetnek részt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában