országot tudáspróba

2019.03.08. 18:06

Érettségi előtt a versenyen bizonyítottak biológiából

Hazánk több pontjáról érkeztek középiskolás diákok a tizenegyedik alkalommal megrendezett Fodor József Országos Biológia Versenyre. A Somtesz Egyesület és a Kaposvári Egyetem által közösen szervezett megmérettetésen külön feladatlapot kaptak a tizedikesek, a tizenegyedikesek és tizenkettedikesek is.

Gy. Zs.

Lengyel Melánia, a Fonyódi Mátyás Király Gimnázium végzős diákja úgy vélekedett: a verseny egy nagyon jó próba az érettségi előtt, ezért is jelentkezett. Mint kérdésünkre elmondta, a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szeretné folytatni tanulmányait.

– Összesen 32 város 43 gimnáziumából érkeztek fiatalok a versenyre, s közel 340 diák töltötte ki a feladatlapokat – mondta Kőműves Zsolt egyetemi docens, a verseny alapítója, aki Borbély Csaba egyesületi elnökkel közösen szervezte a megmérettetést. – A középszintű érettségi tananyagára építjük a feladatokat – tette hozzá Kőműves Zsolt. – Az idén nagy szerepet kapott többek között a környezetvédelem, de genetikával és családfaelemzéssel kapcsolatos feladatokat is meg kellett oldaniuk a fiataloknak.

Március 22-én díjazzák majd a három kategória helyezettjeit. Az első 40 ezer forintot kap, a második tabletet, a harmadik ajándékcsomagot. Ezzel együtt a felkészítő tanárokat is jutalmazzák. A múlt héten Szerbián is megrendezték a versenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában