Marcali Expo

2019.04.08. 16:22

A megye legnagyobb agrár seregszemléje érkezik Marcaliba

Koszorus R.

Száztíz kiállító ezerháromszáz négyzetméteren – ez lesz az április 27-i Marcali Expo. Huszti Gábor, a megyei önkormányzat alelnöke hétfői sajtótájékoztatóján az előkészületekről számolt be a sajtó képviselőinek. – Miután megyénk részt vett a bjelovari agrárkiállításon, döntöttünk úgy, hogy hasonlót szervezünk – mondta Huszti Gábor. – A megye fejlődése szempontjából fontos, hogy ne csak Kaposvárra és a Balatonra fókuszáljunk, ezért esett a választás Marcalira.

Hozzátette: az észak-somogyi városban a vásároknak hosszú évekre visszanyúló hagyományai vannak. Az elmúlt tíz évben azonban nem rendeztek hasonlót, így régi igényt elégít ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Somogy Megyei Önkormányzat által életre hívott Marcali Expo.

A rendezvény kétnapos lesz, szombaton szakmai rendezvényeknek engednek teret, amelyek középpontjában a kertészet lesz. Koncertek is színesítik a programot: fellép a Delta, Curtis és a Kárpátia is. – Horvát és szlovén kiállítók is jelentkeztek – mondta Mátrai Zoltán, a szervezést végző Agrárrendezvények Kft. vezetője. – A résztvevők kerti kisgépekkel, erdészeti eszközökkel, mezőgazdasági gépekkel készülnek.

De képviselteti magát a hús- és tejipar, valamint a somogyi borászatok is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában