Osztálytalálkozó

2019.05.12. 19:02

Hatvanéves osztálytalálkozójukat ünnepelték Kaposváron

 Hatvanéves osztálytalálkozóra gyűltek össze a volt diákok szombaton délután a Kapos Hotelben.

Marosi Gábor

Az egykori Tóth Lajos, mai nevén Kodály Zoltán Központi Általános Iskola tanulói 1959-ben végeztek. Tíz évvel ezelőtt, az ötvenéves találkozón döntöttek úgy, hogy két évente összeülnek és felidézik a régi emlékeket.

– Aki idejön, minden családi problémáját elfelejti – hangsúlyozta China Lajosné, a találkozó egyik szervezője. Ha meglátjuk egymást a volt osztálytársakkal, akkor abban a pillanatban a gyerekkorunk és a tanáraink jutnak eszünkbe, valamint az intézményben eltöltött szép éveink. Kétévente tartjuk meg az általános iskolai találkozót, mert minden második évben érettségi találkozónk is van, ugyanis sokan középiskolába is együtt jártunk. A találkozón felidézzük életünk történetét, névsor szerint haladunk és mindenki pár mondatban elmeséli mi történt vele, de megemlékezünk az elhunytakról is.

– Mi egy másfél osztály voltunk – folytatta China Lajosné. – Tiszta lány osztály volt a miénk, amiből vettek el és jöttek hozzánk fiúk is. Igazából a vegyes osztályba ötvenen jártunk, de a fiúkat nem szoktuk meghívni, mert nehéz összeszedni őket. Ma huszonnégyen gyűltünk össze, tizenhárman már nem lehetnek velünk, mert meghaltak. Sokan költöztek el Kaposvárról, de igyekszik mindenki itt lenni és közösen visszaemlékezni a múltra. Szokás szerint ebédelünk ilyenkor, valamint csoportkép is készül az eseményről, a fotót pedig mindenkinek elküldöm – tette hozzá a találkozó szervezője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában