térnyerés

2019.05.16. 17:30

Zöldül és virágosodik a város a lakók által is

Ötven közösség kapott virágokat másfél millió forint értékben Kaposváron. A városgondnokság a héten szállította ki az egynyári növényeket és az örökzöldeket a pályázóknak.

Góz Lilla

Érkezik a virágokkal megrakott teherautó a Szondi utca 16-ba. A Kaposvári Városgondnokság munkatársai több tálca bársonyvirágot, muskátlit és örökzöldeket is vittek a társasháznak.

– Már másodszorra pályáztunk, a lakókkal együtt ültetjük el ezeket a szép virágokat – mondta el Gyürki Angéla. A társasház közös képviselője hozzátette: a virágok mellett földet is kaptak, amivel tudják frissíteni a talajt.

– Lelkesen ápolgatjuk a virágokat. Sok lakótól hallom, hogy milyen jó érzés kinézni a konyhaablakon a színes kertre – jegyezte meg a közös képviselő. Idén ötvenen jelentkeztek a Virágosabb Zöldebb Kaposvárért pályázatra. Herczeg Attila, a Kaposvári Városgondnokság vezetője elmondta: a héten, előre egyeztetett időpontban minden közösség megkapja egynyári virágait, cserjéit, örökzöldjeit.

– Intézmények 25 ezer forint, a lakóközösségek pedig 40 ezer forint értékben kapnak növényeket. Összesen csaknem másfél millió forintnyi növényeket vittünk ki azzal a céllal, hogy szebbé tudják tenni környezetüket a városlakók – jegyezte meg Herczeg Attila. Idén negyedik alkalommal hirdették meg a pályázatot és évről évre egyre többen vesznek részt rajta. Június 11–étől június 21–éig jelentkezhetnek a somogyi megyeszékhelyen élők a Virágos Kaposvárért, ház, erkély és ablak pályázatra. Ezt követően pedig a szakmai zsűri terepszemlét tart majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában