Labdarúgás

2019.08.22. 17:24

Egy építőipari vállalatra is alapozhat a Rákóczi FC

Reklámszerződést kötött a Szabadics Zrt. az OTP Bank Liga NB I.-ben szereplő Kaposvári Rákóczi FC együttesével.Újabb támogató állt a Kaposvári Rákóczi FC mögé, hiszen Szabadics Zrt. építőipari vállalkozás 80 millió forinttal támogatja az első osztályú klubot.

Klein Péter

A szerződés aláírása előtt F. Néber Ákos, a Kaposvári Rákóczi FC ügyvezetője kiemelte, hogy a csapat a megyei bajnokságból indulva harcolta ki az élvonalba jutást.

– A legmagasabb osztálynak való megfelelés nagy kihívást jelent a csapat számára – folytatta az ügyvezető. – A többi együtteshez képest szerény anyagi körülmények között próbáljuk felvenni a harcot a klubokkal. Ezért is fontos az együttes életében egy ilyen reklámszerződés aláírása, amelynek köszönhetően a csapatvezetés jobb feltételeket tud majd biztosítani azoknak a labdarúgóknak, akik kiharcolták azt, hogy újra első osztályú csapata legyen Kaposvárnak, valamint azoknak az új igazolásoknak, akik velük vállvetve fognak mindent megtenni azért, hogy ez ne csak egy átmeneti időszak legyen. Ezúton is szeretnénk megköszönni Szita Károly polgármester úrnak a támogatást, aki nem véletlenül kapta meg az ezüstérmet az előző szezon végén, hiszen jelentős szerepe van a csapat feljutásában és ennek a reklámszerződésnek a létrejöttében is. A támogatásnak köszönhetően sikerülhet megragadnunk az első osztályban és akkor jövőre megújíthatjuk ezt a szerződést.

 

Szita Károly, Kaposvár megyei jogú város polgármestere történelmi áttekintéssel kezdte beszédét, melyben kiemelte a Rákóczi múltjának főbb állomásait.

– Akkor él igazán egy identitás, a valahova tartozás érzése, ha ismerjük a múltat – fogalmazott a városvezető. – 1923. augusztus 15-én alapították meg a Rákóczi SC-t, a cukorgyári dolgozók és a Pécsi utcai általános iskola tanárai. Két év múlva épült meg a cukorgyári gödörben a mára már többször megújult pálya. A negyvenes években jöttek az első kaposvári sikerek, amikor Avar István lett a Rákóczi játékos-edzője, majd a katonai szolgálatai miatt Schlosser Imre vette át a csapat vezetését. A következő fontos állomás 1960, amikor Bene Ferenc, aki még tizenhat éves sem volt, de idejött az akkor Kinizsibe, ezt követően pedig Újpestre vitte az útja. Mathesz Imre, aki 1973-ban érkezett Kaposvárra, majd bajnokságot bajnokságra nyerve eljutott a csapat az NB I.-be. Az első, Vasas elleni mérkőzésen 22.000 ember látta, ahogy a Rákóczi 2–0-ra nyer. 2003-ban kezdődött a következő korszak, amit kiemelnék. Prukner László vezetőedző és Illés János igazgató úr sikert sikerre halmoztak, s elérték az NB I. hatodik helyét, ami máig a legjobb szereplése a klubnak. A következő pedig a mostani sikerkorszak, amit szeretnék megköszönni Waltner Róbertnek és a játékosoknak. Waltner Róbertre méltán lehet büszke mindegyik futball szerető embert a városban és környékén, hiszen felvitte a csapatot az NB I.-be.

Szita Károly kiemelte: egyetlen egy cél legyen a játékosok szeme előtt, hogy a pályáról mindig úgy jöjjenek le, hogy megtettek mindent a sikerért. A szurkolók ezt érezni fogják, s üdvrivalgással köszönik majd meg. Ez pedig erőt ad majd jövő nemzedékének, a Bene Akadémia ifjú labdarúgóinak, hogy példaként tekintsenek a játékosokra. Hozzátette: Kaposvár 198 millió forintot költ a futballra, beleértve ebbe az élcsapatot, az akadémiát, a létesítményeket.

– Grundokat és műfüves pályákat építünk, ebbe az évben még hatot, valamint kosárlabda pályákat is, hogy tudjanak, hol sportolni, hódolni a sportszenvedélynek a kaposváriak – mondta Szita Károly.

– Az elmúlt évek arra tanítottak meg minket, hogy három lábon kell állnunk – mondta Kovács Tamás, a Szabadics Zrt. vezérigazgatója. – Az egyik, hogy gazdaságosan kell működnünk, a másik kettő pedig, hogy összhangba érjünk a természeti és társadalmi környezetünkkel. Úgy gondoljuk, hogy a hosszútávú létezés egyik nélkül sem megy. Ez a szerződés, egy üzleti lehetőség mindkét fél számára, hiszen a klub megvalósíthatja elképzelésit, nekünk pedig azért fontos, hogy a lakosság ne csak az útlezárásokból értesüljön a Szabadics Zrt-ről.

– Szeretnénk megköszönni a támogatást a csapat nevében is – mondta Hegedűs Dávid, a Kaposvári Rákóczi FC csapatkapitánya. – Külön öröm számunkra, hogy egy ilyen nagy cég a klub mellé állt, s támogatja a kaposvári labdarúgást. Remélem, hogy egy sikeres, hosszútávú együttműködést kötöttünk. Ezt a teljesítményünkkel akarjuk meghálálni. Szombaton szeretnénk meglépni az első lépcsőfokot, bízom benne, hogy a ZTE ellen elkezdjük gyűjtögetni a bajnoki pontokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában