Fotók

2019.08.10. 15:53

Marcaliban őrizték a hagyományt a tűzoltók

Hagyományőrző versenyen, korhű öltözetben és régi tűzoltó felszerelésekkel mérték össze tudásukat a lánglovagok szombaton Marcaliban. Tíz csapat vette ki részét a megmérettetésből, köztük hivatásos és önkéntes tűzoltók egyaránt.

Kovács Tibor

A rekkenő szombati hőségben sem vesztették el a versenykedvüket a lánglovagok. Régi tűzoltóruhákban és évtizedekkel ezelőtti felszerelésekkel kellett különböző próbatételeket teljesíteniük a hagyományőrző kocsifecskendő versenyen, melyet a marcali fürdőben rendeztek meg. Összesen tíz egység, öt hivatásos és öt önkéntes csapat mérte össze tudását a régi korokat megidéző megmérettetésen, melyet tizenharmadik alkalommal tartottak meg.

 

Egy női csapat is érkezett Balatonszentgyörgyről. A versenyen végül a hivatásos tűzoltók végeztek a dobogón, övék lett a legjobb időeredmény. Az első helyet a kaposvári lánglovagok szerezték meg, utánuk végeztek a nagyatádiak, a harmadik helyen pedig a barcsi tűzoltók zártak.

Nem csupán a versenyzésről szólt a szombati alkalom, a közösségépítés is legalább ennyire lényeges szempont volt a rendezők szemében. – Az is nagyon fontos volt számunkra, hogy összehozzuk egy kicsit a hivatásos és az önkéntes tűzoltókat – mondta el kérdésünkre Tompos Gábor, a szervező Somogy Megyei Hagyományőrző Tűzoltó Egyesület marcali tagcsoportjának vezetője, a Marcali Hivatásos Tűzoltóság parancsnoka. – A megmérettetésnek köszönhetően azok a fiatal tűzoltók is megismerkedhettek a régi felszerelésekkel, akiknek esetleg még nem volt azokkal kapcsolatban bővebb tapasztalatuk. Így például előkerült a versenyen a süllyesztett tartályú kocsifecskendő is.

A fárasztó versenyszámokat követően vendégül is látták a csapatokat, babgulyással, üdítővel és ásványvízzel kedveskedtek a szervezők tűzoltó társaiknak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában