Szívünk Napja

2019.09.27. 09:00

A szív- és érrendszeri megbetegedéseket előznék meg

Kaposvár Szűrővizsgálatokat tartottak a szív világnapján a Somogy Megyei Kormányhivatalban Kaposváron.

Sonline

Immár ötödször rendezték meg Somogyban a Szívünk Napját, a kaposvári egészségnapon szakmai előadásokat hallgathattak meg az érdeklődők.

A Szív Világszövetsége (WHF) kezdeményezésére 2000 óta a világon mindenütt egyszerre rendezik meg a Szívünk Napját, amelyhez hazánk már az első évben csatlakozott.

A Magyar Kardiológusok Társasága évről évre ezen a napon hívja fel a figyelmet a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre.

Az alkalomból a Somogy Megyei Kormányhivatalban szakmai előadásokat hallgathattak és szűrővizsgálatokon vehettek részt az ide látogatók.

Magyarországon a rendelkezésre álló adatok alapján elmondható, hogy a szív- és érrendszeri megbetegedések a halálozási okok között az első helyen állnak – fogalmazott Neszményi Zsolt kormánymegbízott. Köszöntőjében elmondta: kiemelt feladatnak kell tekintetni a somogyiak figyelmének felhívását a betegségek megelőzésének és arra, hogy a lehető legszélesebb körben használják ki a rendelkezésre álló egészségügyi-megelőző szolgáltatásokat.

Dr. Fadgyas Erzsébet megyei tisztifőorvos mindenkit a térítésmentes egészségügyi szűrővizsgálatok rendszeres igénybevételére biztatott beszédében. Majd megköszönte a szűrővizsgálatokban együttműködők munkáját, illetve a különböző egészségügyi szervezetek támogatását.

A napokban megtartott rendezvényen elsőként Orbán Csaba, a nagyatádi kórház igazgatója tartott előadást, a Magyar Országos Szív­egyesületek elnökeként a szív­egyesületek szívbetegségekkel kapcsolatos szerepéről, feladatairól beszélt. Az ismertetőt Kopcsányi Rita, a Praxis Dr. Zénó kardiológus főorvosának színvonalas prezentációja követte, végül „Az újraélesztés gyakorlata” címmel Szabados Péter, az Országos Mentőszolgálat kaposvári mentőállomásának mentőorvosa tartott rövid gyakorlati bemutatót.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában