összefogásból segítség

2019.09.05. 20:00

Ajándéközön járt a kaposvári ovisoknak

Összesen ötszáz óvodás évkezdését segíti az Ökumenikus Segélyszervezet és az E.ON: Somogyban 290 gyermek kap ajándékcsomagot, Kaposváron csütörtökön kezdték átadni az adományokat a Biztos Kezdet Gyerekházban.

Harsányi Miklós

– Zsírkréta és gyurma is van a hátizsákomban – mutatta büszkén egy kiscsoportos kislány, akit édesanyja kísért el az ünnepségre. A 33 éves asszony szerint nagy segítség az ajándékcsomag, csupa hasznos holmit kaptak. Bacza Barbara, a kaposvári Biztos Kezdet Gyerekház vezetője azt mondta: megyénkben összesen 290 kaposvári, kastélyosdombói, lakócsai és barcsi apróságnak adnak adományt. A megyeszékhelyen 135 csomagot osztanak ki.

– Ezzel a családokról nagy terhet veszünk le – mondta Bacza Barbara. – Gazdag a csomag: a tisztasági cikkeken kívül – fogkefe, fogkrém, törölköző, szappan – a kreatív- és kézműves foglalkozásokhoz szükséges zsírkrétát, színesceruzát, írólapot és vízfestéket is kaptak a gyermekek, de a váltócipő és a pizsama sem hiányzik az ajándékok közül.

Varga Ivett, az E.ON Hungária Zrt. szóvivője közölte: már nyolc éve támogatják az iskolakezdést, s harmadik esztendeje, hogy az óvodások évkezdése is bekerült a programjukba. Minden család és kisgyermek életében meghatározó időszak, amikor az ovisok először kerülnek közösségbe. S fontos, hogy ez jó élmény legyen.

 

– Nagyon pici eszközökön múlik, hogy ez az esélyegyenlőség meglegyen – hangsúlyozta. – A gyerekek itt most olyan csomagokat vesznek át, amelyekkel ugyanazokat lehetőségeket kapják meg, hogy fejlesszék magukat, s egyenlőek legyenek a többi picivel az oviban. Ez nagy megnyugvás a családoknak, s jó érzés a kicsi gyerekeknek is.

Borhi Zsombor, kaposvári alpolgármestere is részt vett az ajándékcsomag átadáson, ahol megköszönte a két szervezet segítségét, s méltatta a Biztos Kezdet Gyerekház tevékenységét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában