fotók

2019.10.11. 19:34

Apró kezek ültettek nárciszokat a Városligetben

Citromsárga pólóba öltözve, rendezett sorokban állva várták a gyerekek, hogy elültethessék kedves kis nárciszok hagymáit.

Koszorus Rita

A kertészkedés nem volt öncélú, hiszen ez már a negyedik olyan akció volt, amivel a súlyos rákbetegségben szenvedő társainkra hívták ily módon fel a figyelmet. – A végstádiumú, gyógyíthatatlan betegekért ültettünk virágot – mondta lapunknak Jánosek Edina, a Fehér Liliom Hospice Alapítvány elnöke. – Megemlékezünk azokról, akik már nincsenek velünk és együttérzésünket fejezzük ki a még élő és betegségben szenvedők felé.

Jánosek Edina elmondta: ezúttal hetvenhét iskolás és három tanáruk vett részt a figyelemfelhívó akcióban, valamennyien a Lorántffy Zsuzsanna Reformárus Óvoda, Általános iskola és Gimnázium tanulói. Szita Károly polgármester elismerését fejezte ki a gyerekeknek a nárciszültetésen. – Köszönöm, hogy vállaltátok ezt a feladatot, mert a kezetek munkáját néhány év múlva látni fogjátok – mondta a polgármester a nebulóknak. – Ez a város egy olyan hely, ahol az emberek azt mondják, ha öröm van azt jó megosztani mással, de ha bánat ér, jó ha vannak barátaink, mert könnyebb elviselni.

Ezt követően a gyerekek palántaültető és ültetőfa segítségével földbe helyezték a hagymákat, hogy aztán majd sárgán-szelíden bólogató virágokként üzenjék a Városligetben sétálóknak: nem feledkeznek meg a kaposváriak a gyógyíthatatlan betegségben szenvedőkről.

A negyedik nárciszültetésre ezúttal a kaposvári idős otthonok, klubok lakói és aktivistái is eljöttek a programra. – Manapság nagyon sok a daganatos betegség – mondta Csoma Lilla, a Liget Idősek Klubja, mentálhigiénés munkatársa, aki kollégáival és lakóikkal érkezett a Városligetbe. – Ezek a betegségek nagyon sokunkat sújtanak, és mindenképpen szerettük volna együttérzésünket és szolidaritásunkat kifejezni részvételünkkel.

Az idősek klubjai és otthonai lakóit a Fehér Liliom Hospice Alapítvány az idősek hónapja okán hívta meg a városligeti programra. Így összességében közel száz sárga nárciszt ültettek el a résztvevők a földbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában