piaci körkép

2019.10.11. 15:56

Ízes és illatos őszi áruk kerültek a kosárba

Csipkebogyó teának, gomba pörköltbe és sütőtök levesbe – hódítanak az ősz ízei a kaposvári nagypiacon. A friss zöldségek és gyümölcsök mellett megjelentek már a tobozból készült koszorúk és a krizantémok is.

Góz Lilla

Még mindig kapható édes csemegekukorica Domonkos Árpádnál, ottjártunkkor volt, aki egyszerre tizenkettőt vásárolt a tartósnak bizonyuló csemegéből. A pénteki forgatagban az asztalokon gyorsan fogytak a mézédes koktélparadicsomok, ám, borsosnak mondható ára miatt például dióból csak elvétve került a kosarakba. Pojtner László és felesége hetente többször a kaposvári nagypiacon vásárol be. – A paprika, paradicsom mellett szilvát vettünk, gesztenyét még nem, mert aranyárban mérik – mondta el a kaposvári nyugdíjas.

Kicsit arrébb gyöngyszemként fedeztük fel a már dér csípte csipkebogyót Váléné Erika standjánál. – Nagyon finom teába, de annyira nem viszik, a zeller zöldet keresik, amit most pont nem hoztam – jegyezte meg a somogysárdi őstermelő. Harmincháromféle dísztököt mutatott asztalkájánál a rinyakovácsi Bartáné Hegedüs Erzsébet, amelyeket Szili Dezső giga termésével együtt a szombati „Októberfesten” megtekinthetik a kaposvári nagypiacon

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában