ünnepség

2019.10.01. 18:37

Örömben és bánatban is összetartoznak

„Az ősz egy második tavasz, amikor minden levél virággá változik.”

K.G.

– ezzel a mottóval rendeztek ünnepséget a Szigetvári utcai idősek klubjában kedden. Az idősek hónapját Szita Károly, Kaposvár polgármestere nyitotta meg, köszöntve a szépkorúakat. Harminc éve alapították a klubot, és negyven éve a Kaposvári Szociális Központot.

 

Azóta az idősek helyi közösségét az jellemzi, hogy örömben és bánatban összetartoznak, hangsúlyozta a polgármester, és hozzátette: az idősek egykor a kétkezi munkájukkal, ma pedig a bölcsességükkel járulnak hozzá a város fejlődéséhez.

A közös programok, kirándulások, éneklések hozzátartoznak az öregkorhoz méltó, derűs élethez, és ebben segít a nyugdíjas klub. Ez a nap a tiszteletről és az elfogadásról szól, mondta Turnár Jánosné, a szociális központ vezetője. Az ünnepségen a tortaszelés és a pezsgős koccintás előtt a Szigetvári és a Petfői utcai idősek klubjának tagjai műsort adtak, és megtekintették a Szigetvári utcai óvodások előadását.

A városvezetés fontosnak tartja az idősekről való gondoskodást: 147-re bővült a házi segítségnyújtásban résztvevők száma, elsőként vettek részt a Segítő kezek programban, infokommunikációs eszközökkel ismertetik meg a nyugdíjasokat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában