Helyi közélet

2019.11.26. 17:26

A virtuális térben készült a hamburger Siófokon

Folytatódott a Somogyi Kereskedelmi és Iparkamara pályaorientációs programja, amely arra ösztönzi a fiatalokat, hogy amikor a továbbtanulásról döntenek, válasszanak szakmát.

Kolumbán Tünde

A Beszédes József Általános Iskola hetedikesei virtuális eszközök segítségével próbálhatták ki, milyen lenne, ha szakácsként hamburgert kellene készíteniük a konyhában, de az autószerelők által használt fogásokat is megismerhették VR eszközökkel és szemüvegeken keresztül. A két népszerűbb foglalkozás mellett a kőművesek és a szabók alaptevékenységeiben is kipróbálhatták magukat a fiatalok, akik falaztak vagy éppen ruhát szabtak a virtuális térben.

Kurucz János, a kamara pályaorientációs tanácsadója elmondta, hogy azért a hetedikeseket szólították meg, mert ők még nem feltétlen rendelkeznek végleges tervekkel a továbbtanulásukról, és a számukra már jól ismert informatikai eszközök segítségével megkönnyíthetik a döntésüket.

A Balaton-part után a napokban a megye többi pontján élő diákoknak is lehetősége nyílik arra, hogy a valósághoz sokban hasonlító virtuális világban próbálkozhassanak dolgozni nagyjából 10 percig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában