díjátadó

2019.11.26. 09:00

Követendő értékeket képviselnek a Primák

Idén is átadták a Somogy Megyei Prima Díjakat. Az elismerést történész, sportoló és egy intézmény kapta, a különdíjat pedig egy sport­egyesületnek ítélték oda. A gálaestnek a Dorottya Szálloda bálterme adott otthont.

Marosi Gábor;

Az idei megyei Prima Díjra jelöltek között volt a Kapos Dynamic Sport és Szabadidő Egyesület is. A szervezet elnöke, Csorba András a díjátadó előtt elmondta: örül, hogy jelölték őket az elismerésre. A tizenhárom éve működő egyesület önkormányzati támogatásból, pályázatból, illetve a szülők pénzéből tartja fenn magát, ezért hatalmas segítség lenne számukra az elismerés mellé járó anyagi támogatás. Hasonlóan vélekedett a jelölésről Demeter György is. Az országosan ismert röplabdaedző úgy véli: minden sportolónak és sportágnak hatalmas megtiszteltetés, ha valamilyen díjban részesülhet. Hozzátette: ha ő lenne az egyik nyertes, a pénzből a röplabda utánpótlást és a családját támogatná.

A 13. alkalommal megszervezett somogyi Prima Díj átadón Daxner Gábor, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) megyei elnöke elmondta: rendkívül gazdag Somogy tehetséges emberekben, akiket nem is olyan nehéz felkutatni, hiszen itt élnek közöttünk. A jelölteket és a gála közönségét Szita Károly polgármester is köszöntötte: egy közösség értékrendjéről sokat elmond, hogy kiket állít maga elé példaként.

 

Hangsúlyozta: a megyei Prima Díj az egyik olyan elismerés a városban, amelynél ez az értékrend egyértelműen megmutatja a lényegét. Itt megjelenik a művészet, a kultúra, a tudomány, az együttműködés, a sportszerűség, a szolidaritás, a nemzeti hagyomány és az önbecsülésünket képező múlt ismeretének a vágya is. Ezek olyan értékek, amit a kaposváriak követni szeretnének – tette hozzá Szita Károly. Gelencsér Attila országgyűlési képviselő (Fidesz-KDNP) arról beszélt: a tehetségek felismerése egy közösség mércéje is.

 

A díjazottak

Tíz jelölt versengett az idei Somogy Megyei Prima Díjért. A szakmai zsűri közülük választotta ki azt a hármat, akit érdemesnek találtak a Prima Díjra, egy jelöltről pedig a közönség szavazatai döntöttek. A Prima Díjat Szakály Sándor, történész, Demeter György, röplabdaedző és a Gyöngyfa Napközi Otthon kapta meg, a különdíjat a Kapos Dynamic Sport és Szabadidő Egyesület érdemelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában