állatmentők

2019.11.13. 17:00

Nagykorpádról a fővárosba szállították a sérült szárnyú uráli baglyot

Egy törött szárnyú uráli bagoly került a petesmalmi vidraparkba. Nagykorpádnál az út mellett találták, kedden pedig a fővárosba költözött, ahol ápolják sérüléseit, segítik gyógyulását.

Góz Lilla

– A nagykorpádi önkormányzat hívott fel, hogy dolgozójuk az út mellett talált egy sérült bagolyt – mondta el Balogh Márta, a petesmalmi vidrapark vezetője. Hozzátette: a madár több helyen megsérült, négy helyen tört el a szárnya, csőréből vért folyt és a fején is volt egy hupli.

– Elvittem az állatorvoshoz, ahol kapott antibiotikumot, sokktalanítót – tette hozzá Balogh Márta. Megjegyezte: a fokozottan védett uráli bagoly erősen védelmezi a fiókáit, ilyenkor még az embert is megtámadhatja. Leginkább kisemlősökkel táplálkozik, de elfogyasztja a madarakat, kétéltűeket és a nagyobb rovarokat is.

– A bagoly állapota folyamatosan javul, kedden átadtak a Fővárosi Állat– és Növénykert Természetvédelmi Madármentő Központjának munkatársainak, ahol segítik gyógyulását – tette hozzá a vidrapark vezetője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában