Kárpát-medencei Pálinkaverseny

2019.11.12. 14:15

Taroltak az aranyat érő somogyi pálinkák

Három somogyi pálinkamester is sikeresen szerepelt a VI. Kárpát-medencei Pálinkaversenyen hétvégén.

Góz Lilla

A zsűri a kaposvári Gyenesei Pálinkáriumot, a Zimek Pálinka Manufaktúrát és a kaposmérői magánfőzőt, Korányi Jánost számos éremmel díjazta. A Magyar Pálinka Hete rendezvénysorozatnak 2008 óta minden évben Kecel ad otthont. Az anyaország mellett Erdély, Vajdaság, Felvidék és Kárpátalja 14 pálinka, illetve bor lovagrendjei találkoztak. A pálinkaversenyen a Nemzeti Adó-és Vámhivatal minden tétel származását ellenőrizte.

Gyenesei István elmondta: harminc szakértő végezte a bírálatot úgy, hogy valamennyi tételt öt ítész minősített egymástól függetlenül. A kaposvári Gyenesei Pálinkárium az abszolút verseny legjobbja lett, 12 arany, 3 ezüst és 1 bronz minősítést kaptak termékeik. Málnájuk, a verseny legjobb párlataként különdíjban részesült, Gyenesei István is elnyerte a Kárpát-medence Legjobb Magánfőzőjének járó trófeát.

A Zamárdi Zimek Pálinka Manufaktúra egy aranyérmet nyert 18 pontos Irsai Olivér törkölyével, amely mellett begyűjtött még 10 ezüst és 4 bronz minősítést is. A zamárdi kereskedelmi főzde két különdíjban is részesült. Irsai törkölye megkapta a Pálinka Nemzeti Tanács díját és a palack szépségversenyben a „Pálinkacsalád” kategória első helyezettjei lettek.

A kaposmérői magánfőző, Korányi János szintén egy arany­éremmel büszkélkedhet, amit 18 pontos málnapálinkája érdemelt ki. Ezen kívül még 1 ezüst és 2 bronzérem mutatja, hogy jó úton jár a gyümölcspárlat-készítésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában