elismerés

2019.12.18. 20:00

Akik büszkévé tették a kaposváriakat

Egyetemi professzor, főorvos és népművészet mestere is van azok a kaposváriak között, akik idén állami kitüntetésben részesültek. Őket köszöntötte a hagyományokhoz híven szerdán délután Szita Károly polgármester.

Góz Lilla

Gosztonyi Zoltán az informatikus pályát hagyta el a faragásért. Hobbija a hivatásává vált.

– Olyan gazdag a megye népművészete, megtaláltam a fa, csont és szarú anyagot, amiben kiteljesedhettem – mondta el Gosztonyi Zoltán.

Lieber Erzsébet diplomával a kezében a Zichy iparművészeti szakiskolában tanított, 2003 óta pedig a Kaposvári Egyetemen oktat.

– Sok változáson ment át a művészeti oktatás, törekszünk, hogy mindig új képzési lehetőséget adjunk a fiataloknak – jegyezte meg az egyetemi docens.

Kovács Katalin több mint tíz éve tesz azért, hogy Kaposvár zöld város legyen.

– Az a legjobb visszajelzés, mikor nemzetközi megmérettetésen is értékelik munkánkat, ez igazolást ad, hogy jó úton járunk – mondta el a város környezetfejlesztési igazgatója.

– Azokat a kaposvári, vagy kaposvárivá vált polgárokat köszöntjük, akikre méltán büszkévé tettek minket – mondta el köszöntőjében Szita Károly. A találkozót Hornyák Balázs fuvolaművész műsora színesítette. Magyar Érdemrend tisztikeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült Barkóczi István, a Sefag Erdészeti és Faipari Zrt. vezérigazgatója, Magyar Érdemrend lovagkeresztje polgári tagozat kitüntetésben részesült Sugár László István, a Kaposvári Egyetem professor emeritusa. Magyar Arany Érdemkereszt polágri tagozat kitüntetést kapott Egyed Miklós, a Kaposi Mór Oktató Kórház Hematológiai Osztály osztályvezető főorvosa, és Gosztonyi Zoltán, a népművészet mestere. Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetést kapott Kovács Katalin, Kaposvár Megye Jogú Város Polgármesteri Hivatalának környezetfejlesztési igazgatója. Magyar Érdemrend lovagkeresztje katonai tagozat kitüntetést kapott Pungor János, Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság rendészeti rendőrfőkapitány helyettese. Munkácsy-díjjal ismerték el Lieber Erzsébetnek, a Kaposvári Egyetem Rippl-Rónai Művészeti Karának egyetemi docensének munkáját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában