ünnepi hangulat

2019.12.07. 17:30

Szebbé teszik a kaposvári gyerekek karácsonyát

Idén negyedik alkalommal nyitott meg a kaposvári Kossuth téren az Adománykuckó. Az Ökumenikus Segélyszervezet és Kaposvár önkormányzatának közös gyűjtőpontjára december 17-éig várnak a gyermekek számára könyveket, játékokat és édességet.

Góz Lilla

– Itt lakik a Mikulás? – kérdezte egy kisfiú, aki az Adománykuckóban kereste a nagyszakállút. Nem találta itt, de egy cukormázzal díszített mézeskalácsot kapott a szervezőktől. Idén negyedik alkalommal nyitott meg az Ökumenikus Segélyszervezet és Kaposvár önkormányzatának közös gyűjtőpontjára.

– Az Adománykuckó december 6-tól december 17-éig lesz nyitva, keddtől vasárnapig 14 és 18 óra között – mondta el Bacza Barbara, a segélyszervezet Biztos Kezdet Gyermekházának vezetője. Hozzátette: tavaly a csomagokba került sapka, sál, édesség és hasznos játékok is.

– A védőnők, családsegítők és civil szervezetek segítettek a gyerekek kiválasztásában, tavaly százötven kaposvári rászorulónak sikerült szebbé tenni a karácsonyi ünnepeket – jegyezte meg Bacza Barbara.

Az első felajánlásokat idén is a kaposvári önkormányzati képviselők adták át az adománygyűjtő önkénteseknek.

– 4-6 éves kislánynak állítottam össze egy csomagot, amelybe mesekönyvet, színezőt, puzzlet, színes ceruzát, zsírkrétát, mackó alakú párnát, bögrét és mézes puszedlit tettem – mondta el Kárpáti Tímea. A városi képviselő reméli, hogy ajándékával örömet szerezhet egy gyermeknek, szebbé teheti a karácsonyát.

– Az Ökumenikus Segélyszervezet évek óta segíti a munkánkat Kaposváron, felhívja a figyelmünket, kik azok, akik segítségre szorulnak és mivel javíthatunk helyzetünkön – mondta el Szita Károly. Kaposvár polgármestere hozzátette: a kaposszentjakabi városrészben az önkormányzat egy ingatlant adott a segélyszervezetnek évekkel ezelőtt, ahol nap, mint nap segítenek a rászorulóknak kisgyermektől a felnőttig.

– Idén is Advent idején kérik a város összefogását, töltsük meg az Adománykuckót minél előbb, hogy a rászoruló gyermek karácsonyfája alá kerüljön ajándék ebben az esztendőben is – jegyezte meg Szita Károly. A szervezők mindenkitől azt kérik, hogy egy kisebb méretű dobozban vigyék a felajánlásokat, amin tüntessék fel, hogy hány éves gyermekeknek való ajándékokat hoztak. Csomagolni nem szükséges, ezt a szervezők fogják elvégezni. Mindazok, akik ajándékoznak, egy mézeskalács szívet kapnak cserébe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában