MOL Tehetségtámogató

2019.12.23. 17:00

Több millióval segítik a fiatal tehetségeket

Három fiatal művész nyert támogatást a MOL Tehetségtámogató Programjában a megyéből. Idén 19 millió forinttal segítik a fiatal tehetségeket, akik az elnyert összeget hangszervásárlásra, útiköltségeinek fedezésére vagy kutatásra fordítják.

Góz Lilla

A MOL Tehetségtámogató Program 10 és 23 év közötti eredményes diákok, művészjelöltek és természettudományos tehetségek pályafutását segíti. A beérkezett 267 pályázatból a zsűri döntése alapján 67-en kapták meg az igényelt támogatást. Az alapítvány eddig több mint 3000 fiatal fejlődését segítette.

Somogyból idén egy kaposkeresztúri, egy szennai és egy jutai fiatal örülhetett a támogatásnak. Csima Adél fagotthangszeren játszik. 2019 áprilisában a Liszt Ferenc Zeneiskola Együtteseinek Önálló estjén kapta meg az „Év Zenekari Zenésze” díjat, majd „Az év legeredményesebb tanulója” díjat vehette át. György-Horváth Zente első díjat és különdíjat nyert 2018-ban az V. Országos Zathureczky Ede Hegedűversenyen, majd kiemelt arany minősítést kapott a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen Szlovákiában.

Kapitány Mátyás jutai fiatal három évig tenorkürtön játszott, majd tubára váltott. Előbb a kaposvári, majd a dombóvári zeneiskolában tanult. Öt éve játszik zenekarokban, szakmai fejlődését kurzusokon, zenei táborokban való részvétellel is segíti.

Az alapítvány eddig 3000 fiatal fejlődését segítette

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában