MOL Tehetségtámogató

2019.12.23. 17:00

Több millióval segítik a fiatal tehetségeket

Három fiatal művész nyert támogatást a MOL Tehetségtámogató Programjában a megyéből. Idén 19 millió forinttal segítik a fiatal tehetségeket, akik az elnyert összeget hangszervásárlásra, útiköltségeinek fedezésére vagy kutatásra fordítják.

Góz Lilla

A MOL Tehetségtámogató Program 10 és 23 év közötti eredményes diákok, művészjelöltek és természettudományos tehetségek pályafutását segíti. A beérkezett 267 pályázatból a zsűri döntése alapján 67-en kapták meg az igényelt támogatást. Az alapítvány eddig több mint 3000 fiatal fejlődését segítette.

Somogyból idén egy kaposkeresztúri, egy szennai és egy jutai fiatal örülhetett a támogatásnak. Csima Adél fagotthangszeren játszik. 2019 áprilisában a Liszt Ferenc Zeneiskola Együtteseinek Önálló estjén kapta meg az „Év Zenekari Zenésze” díjat, majd „Az év legeredményesebb tanulója” díjat vehette át. György-Horváth Zente első díjat és különdíjat nyert 2018-ban az V. Országos Zathureczky Ede Hegedűversenyen, majd kiemelt arany minősítést kapott a Kodály Zoltán Nemzetközi Hegedűversenyen Szlovákiában.

Kapitány Mátyás jutai fiatal három évig tenorkürtön játszott, majd tubára váltott. Előbb a kaposvári, majd a dombóvári zeneiskolában tanult. Öt éve játszik zenekarokban, szakmai fejlődését kurzusokon, zenei táborokban való részvétellel is segíti.

Az alapítvány eddig 3000 fiatal fejlődését segítette

Ezek is érdekelhetik